måndag 19 oktober 2009

dåligt me uppdateringar

Har egentligen inga andra skyll än ren lathet. Vare i en riktig svacka och inte presterat nånting annat än att stöka ner lägenheten. Ska se om ja tar mig upp nu lagom till hemgången, som sker på torsda nästa vecka.

De är egentligen inget nytt under solen, va i Örebro i helgen och hälsade på moster och kusin. Mycket trevligt, regnade dock nästan hela tiden men de kan man väl ha överseende med. Fick iofs nästan inget skoljobb gjort men få försöka ta igen de i veckan, blir mycke jobba här! Shoppade lite kläder och fick både palt och köttsoppa till midda, kan de bli bättre?

Jo, kan ju berätta om mina senaste bioerfarenheter. Såg FAME me ett gäng brudar här i stan, maffiga sång och dans nummer men de va ju som ingen handling. Gick som i princip obemärkt förbi, kan inte påstå att den va dålig men den hade som sagt väldigt lite handling. Vidare såg jag "Flickan som lekte med elden" i lördags me moster och kusin. Spännande! Inte alls så dålig som alla sagt att den ska va. Tycker att den är helt klart sevärd!

Nu snart: lunch och senare tolkning av bergspredikan, läsning av en sammanfattning av PETERprojektet...kan väl va en mer actionfylld dag..

Oh, sen kan man väl skicka ut en önskan om att få lite tummar hållda för sig.. På onsda ska ja och skrivarkompisen hålla en halvtimmes föredrag om vårat examensarbete, va vi kom fram till, hur vi gjorde och så vidare.....vet inte va vi ska säga än, har noll upplägg...men de löser sig säkert! :)

onsdag 7 oktober 2009

post spinning..

..kan väl uttrycka mig så här att spinningen gick väl inte obemärkt förbi..kändes rätt bra i bena, men tog inte lika mycke på konditionen som ja trodde. Ett ställe där de däremot tog ordentligt va i rumpan och så här i efterhand hade ja heeeeeeelt fel underwear. Nästa gång blire inte boxer. De är ju dessutom världshistoriens minsta sadlar på dom där rackarns cyklarna! Tacka vet ja kärringsadeln som är på cykeln ja ha, där behöver man inte oroa sig att man måste leta reda på sadeln nånstans i tarmsystemet där den letat sig upp under cyklingens gång.

Nu, middagsbjudning.
Hej hå

ineffektivitetens drottning

Ha i skrivandets stund kidnappat Linns dator på bibblan, har rätt mycke eget arbete att göra och känner att kniven på strupen inte riktigt skäver tillräckligt mycke för att börja jobba än.. De är rätt dålig stil. Meen, lite att göra åt just nu. Sjuk träningsvärk ha ja också, gick en vända igår me Karro, och ha lovat gå på spinning ikväll me en ny stjärna. Känner att jag eventuellt tage mig vatten över huvudet, men vi de få vi väl se.

Kvällen kommer att avslutas på Gamla Råslätt där jag blive medbjuden på förfest me midda. Däremot kommer de bli en lugn och tidig kväll för Elin, föreläsning som toppas me en redovisning under hela morgondagen. Inte läge att besöka kåren ikväll.

Annars inget direkt nytt att rapportera, förhalar de mesta i skolväg och sover kasst på nätterna. Intensivt avis på folket i hemmet där de ryktas om ett X antal centimeter snö. Den är så icke existerande här i Jönet att de gå som inte ens börja beskriva.

Kanske försöka mig på ett litet intensivryck nu innan hemgången. Heja Elin!!
Över och ut

måndag 5 oktober 2009

helgens äventyr

Tänkte att jag lite lagom till den nya veckan skulle återberätta om helgens utsvävningar. Mamman lämnades som sagt av på stationen på fredakväll och jag fortsatte på en after work med vänner och bekanta. Kvällen avslutades som sagt på Rosengården me idolkik och ett glas vin.

Lördagen inleddes med att vakna omänskligt tidigt och fortsatte med en trevlig stund på stan me Emma. Personligen gjorde jag inga direkta fynd men Emma å andra sidan verkade onekligen nöjd. De enda som egentligen ingen av oss va direkt överförtjust i va vädret, snålblåst och regn - Jönköping i ett nötskal i oktober, bara gilla läget. Efter shoppingäventyret cyklade ja hem och ansåg mig själv förtjäna en snozze på soffan innan jag skulle infinna mig på middag hos födelsedagsbarnet Karro. Snozzen drog ut på tiden och de blev ruskigt bråttom där på slutet men ja hann iaf med bussen. Och för att göra en lååång historia mycket kort resulterade detta i en rackarns trevlig kväll! Enda egenliga avbrottet var när Emma fick en ölflaska kastad i huvet på dansgolvet. INTE KOMPIS! Stryk skull dom ha! Förutom de missödet var det en mycket lyckad kväll i mina mått mätt.

Söndagen spenderades i inte allt för högt tempo, åt en bakispizza hos Karro, halvkikade på idolrepriserna, lämnade Emma på bussen mot Uppsala och åkte hem till mig där både ja och Karro somnade titt som tätt under tappra försök att kika på tv.

De va en snabb summering av vad som helgen i Jönköping erbjöd.
Hörs vi då?

lördag 3 oktober 2009

en mammut på blixtvisit

Verkligen passande uttryck, fick första glimten av mamsen strax efter nio på torsdakväll, såg lite tv och snusa kudde sen. Ja ha de order om att "fixa hotell frukost" och ja gick in för uppgiften me själ och hjärta. De blev inte nåt fel på den frullen inte. Mycket god. Vidare blev de lite kvalitetstid på A6 och schtaan, hängde i alla mammas favvoaffärer. Hon fick nån släng av shoppoholic och kom ut me en ny påse från varje ställe. :)

Kvällen avrundades me en After Work me Karro, Emma och Linn när ja skickat mamsen på tåget. Vi avslutade kvällen på Rosengården me Idolkik och chipsdippande. Inte fy skam. Dagens plan är att gå ett varv i stan me Emma och sen spana in bolagets utbud inför kvällens stundande 25års fest. Tummen uppåt på den! Kommer förhoppningsvis en uppdatering på de också.

Över och ut

tisdag 29 september 2009

Nu snacka vi liten uppdatering

Helgen ha både komme och gått. Snacka om bra helg alltså. Freda kom Anna och Helen, vi såg film och hade allmänt trevligt, kan väl egentligen inte rekommendera filmen, men den hade sina stunder. Lördamorron körde ja till stationen och hämtade Jennie och Max. Grymt kul att se dom igen (och grymt kul att köra lite bil igen också)! Sen hade vi aktivt umgänge hela dagen, gick lite i stan soana lite på grejer, några slagna hjältar vilade i lägenheten ett litet tag. :) Kort sagt mycket trevligt! Kvällen avslutades med en liten utgång me lite dans. Inte oävet!

Däremot riktigt tyst och ensamt i lägenheten när alla fare på söndakväll..nästan så de ekade. Men inte länge till, på torsda dyker mamma upp en sväng och de gå ju inte förneka att de ska bli hur kul som helst! För att hoppa till nåt som inte va hur kul som helst så va inte skolan igår världshistoriens mest stimulerande dag. Jag allmänt seg och trött efter en intensiv helg och skolan ovanligt ointressant och långtråkig, kan inte rekommendera den kombinationen!

Mumsar på lite frukost nu, ska möta Linn på friskis och träna lite innan de bli att slå sig ner på bibblan och dyka ner i böckerna igen.

Hörs vi då?

onsdag 23 september 2009

Onsdag

Måste erkänna att ja på senare tid blive en liten idoltönt. Satt här hemma me Malin, Karro och Linn och kikade på de igår, eller snarare förnedrade och kommenterade alla deltagare kanske va mer passande. Detta kombinerat med "snacks" och allmänt surr resulterade i en mycket trevlig kväll! Ha äte lunch på skolan och vare lite aktiv i mitt läsande och tänkte nu ta tag i uppgiften som ska va klar till på månda, ska renskrivas och förankras i litteratur. Inte dagens höjdpunkt men de måste som sagt göras.

Dagens ros: Tränade me Karro nu på morron, hon va jätte duktig! Ja å andra sidan hade lite dålig karaktär och sprang inte lika långt som ja tänkt där på slutet men de gick bra ändå.

Dagens ris: Ha tappat mina skinnhandskar som ja ärvt av farmor nånstans på vägen till skolan och dom är borta. SKRÄP! Inte nöjd alls!

Över och ut

måndag 21 september 2009

måndamorron

På västfronten intet nytt, nästan. Vare en mycket lugn och behaglig helg. Storstädade läggan i lördags, kändes bra, sket sen i att diska på resten av helgen och levde på lyckoruset av att ha en ren lägenhet. Ska åtgärda detta i eftermidda.

Tvätta igår på eftermiddan men torktumlaren va trasig så de to en evinnerligtid att få de torrt, gick ner i morse just före sju för att hämta de sista och tro de eller ej där möter ja en granne som håll på tvätta hon också. Efter en stund av pinsam tystnad hade vi en trevlig pratstund me lite lägenhetesskvaller eller va man ska kalla de. Ha aldrig sett människan förrut men tydligen så ha vi bott här lika länge dessutom på samma våning. Folk är inte så sällskapliga här. Däremot blire sällskapligt nästa helg då Anna och Helen med säkerhet dyker upp på lite umgänge och ha vi riktigt tur så kan också Jennie komma! Finns även en liten möjlighet att få träffa Max, stora grabben som just fyllt tre år. :) De ses framemot!

Nu äre väl bara att borsta tänderna och packa matlådan inför skoldagen. Ikväll ska ja introducera Karro på Friskis. De blir roligt!!

Hörs vi då?

torsdag 17 september 2009

...

Inte taggen på att bege mig på skolan idag. Sove konstigt och drömt ännu konstigare. Men är väl bara att ta tjuren vid hornen och masa sig dit. Måste klä på mig först, se kanske inte bra ut att dyka upp i pyjamas.

Blir boxning ikväll, kan ja väl erkänna att ja se lite framemot, men inte mycke mer än de. Hade nog inge mer på hjärtat.

Alla barn förtjäna föräldrar däremot förtjäna inte alla föräldrar sina barn.

Över och ut

tisdag 15 september 2009

Dålig moral

Ha hamna i nån form av dålig cirkel, ha ingen riktig anda att göra saker och ting och på de så kommer den dåliga moralen och säger "de är okej att sluta nu" eller "strunta i de, gör de sen". Så här kan man ju inte hålla på! Ska försöka bättra mig..imorn. Ha inte vare ute och sprunge sen förra veckan, kompenserade me en godispåse och tacos igår. Tog iofs en stadsparken-prommis me Linn, men ändå. Tänkte springa imorse meen gör de imorn. Dålig moral här Elin! Ja diskade ju iaf undan lite av berget som stått på bänken..

Men skit i de nu, ja hoppar raskt vidare till helgens äventyr. Midda me Karro på freda och en trevlig liten hyrfilm, den här gången hade min gäst veto eftersom förra gången ja valde så blev de inte riktigt bra, eller filmen va inte som alla andra filmer och därför sa ja från mig lite av min bestämmanderätt, inte mer än rätvist anser ja. Lörda blev ett klassiskt sjöslag uppe på Dalvik. Grill, vin och skratt tycker ja kan sammanfatta den kvällen. Avslutade kvällen klockan ett efter ett antal glas vatten. Vaknade sönda morgon och behövde mer vatten om vi säger så. Kändes att man va lite sliten men de är väl sånt man få räkna me ibland. Se framemot nästa tillställning som enligt planerna ska gå av stapeln på Rosengården.

Även glada nyheter igår, mamsen kommer och hälsa på! Är nån sorts boende/möbelmässa på Elmia sista veckan i september och då dyker hon upp. Trevligt! Denna omnämnda mamma fyller också år imorn. Paket är fixat och påväg.

Nä, måst väl masa mig mot biblioteket och styra upp lite studier. Vi arbeta ju oss igenom gamla testamentet. Ändå rätt spännande, visste ni att de flesta kända religioner också har en berättelse om en stor översvämning eftersom guden/gudarna var besviken på sin/sina skapelser och i samband me detta valde han/hon/den/det/dom ut en grupp människor som skulle överleva och börja om mänskligheten så att säga. Mycke sånt vi håller på me. Finns också berättelser i bibeln som är väääääldigt lika dom som finns i den antika mytologin. Så ja skulle ljuga om jag påstod att de va tråkigt hela tiden.

Nu borsta tänderna och susa iväg på cykeln!
Över och ut

torsdag 10 september 2009

Idol och högskoleintagning

Känner att även jag måste kasta mig in i debatten, kommer me huvet före, fullt av åsikter. Näe, de va en överdrift, ha egentligen bara en åsikt. Folk som inte kan sjunga, ställ inte upp i tv! Är ju så pinsamt! Tydligen verka ni helt omedvetna om de själva, äre ingen som försökt stoppa er?! Ja få ju sitta i soffan och skämmas åt er! Bli lite jobbigt i längden eftersom majoriteten av Sveriges befolkning inte är nån form av begåvning. De va väl i princip de ja ville lufta angående gårkvällens äventyr tillsammans me Karro.

Sen ha ja ju iofs en liten till sak som ja känner gnager och skaver lite i mitt stilla sinne. Hur fan ta sig alla korkade gökar in på högskolan?! Detta kan inte heller mitt förstånd få grepp om..Känner att snart måste de hända nåt för ja är på bristningsgränsen till vansinne. Ja ha ett antal hjärnbefriade citat som ja skulle kunna exemplifiera me men de känns inte riktigt rättvist att hänga ut nån specifikt mer än att säga att de är nog mer vindtunnel än hjärnsubstans mellan dom örona.

Rackarns va skönt de där kändes att bli av me. Nu ska ja styra upp veckans frågeställningar till föreläsningen som ska in idag och sen dyka ner i diskhon och skaffa fram lite rena köksredskap.

Över och ut

onsdag 9 september 2009

Precis tryckt in mig en frukost..sitt och jäs lite innan de är dags att masa sig mot duschen. Föreläsning hela förmiddan och man kan ju iaf gå in me inställningen att lukta lite mer hallonbåt än vad som erbjuds just nu. Sprang runt Munken nu imorse, gick hyffsat..trodde dock att ja skull få va själv men icket. Va ja och ett helt gäng! Oväntat kan vi ju säga.

Satt hela dagen på bibblan igår, läste ikapp de som är anvisat till dagens föreläsning. Hann bara precis sätta mig till rätta, sprida ut alla böcker och skulle precis börja läsa så gå brandlarmet. Inte kompis att ha brandövning tänkte ja, packade surt ihop allt igen och gick ut tillsammans me övriga människohopen. Gick in på HLK och surade ett tag, kom tillbaka och började om proceduren. Beklagade mig lite för några bekanta att de här me brandövningar kan va lite irriterande osv men tydligen så hade dom sett brandkåren gå in i biblioteket så de kanske inte ens va nån övning...

Ja ha nu som sagt en kurs som heter nånting med Bibelstudier och ja ja vet att när man hör de så gör man ju inte direkt exalterade volter, men ja måste säga att den kursen överraskar glatt. Vi kikar på bibelns uppbyggnad som BOK, sammansatt av ett gäng redaktörer, och inte som nåt annat. Ser var de finns tydliga tecken på flera källor, kikar på hur man kan jämföra me va som finns skrivet i Egypten av faraoner osv. Riktigt spännande, samtidigt som vi hela tiden tar texten till dess sammanhang, hur såg världen ut när den här texten förmodas ha skrivit, va kan författaren vilja ha sagt. Vi håller på me Gamla Testamentet och Moseböckerna just nu. Dom är rätt kniviga eftersom de inte finns tillstymmelse till "erkänd författare", samtidigt som de finns tydliga tecken på att det används ett flertal olika källor. Hade man fått lägga sig i när dom satte ihop den så hade ja önskat lite mer fotnoter och källhänvisningar, de hade underlättat en del. :)

Nä, nu duschen och sen skolan, Moses ska befria folket från slaveriet i Egypten och sen irra i öknen i 40 år idag. Vi få väl se om han hitta ut.

Hej å Hå.

söndag 6 september 2009

Inge vettigt alls egentligen

Söndag förmidda...inte en så actionfylld dag. Sitt här och egentligen bara skjuter upp de oundvikliga: disken och plugget. Hade tänkt anfalla i den ordningen. Ja ha goda chanser för seger, men moralen i truppen är inte riktigt på topp så tro ja ska avvakta tills den tage sig lite.

Va på after work i fredags, mycket trevligt, ja ha saknat ribbsen på Olles hela sommarn! Åt så ja nästan hade ont i magen, men de va de värt. Sen blev de utgång me delar av after work tjejerna medans andra delar tog hand om tvätt eller umgicks me respektive. Så här i efterhand kan ja väl påstå att utgången va mycket lyckad, hann även träffa ett gäng gamla bekanta..några mer efterlängtade än andra fast de är väl sånt man få räkna me.

Gårdagen spenderades på Dalvik - kräftskiva. Kan med gott samvete säga att de förmodligen är mitt livs andra ordentliga kräftskiva. Trevligt sällskap, mycke paj och intensivt arbete för att få i sig iaf nån kräfta. Middagarna som ja bruka delta i uppe på Dalvik slutar väl 8 av 10 gånger med ett sjöslag utan tidigare skådat like men gårdagen var nog någon form av städat undantag. Ja va hemma vid halv tolv och rätt nöjd me tillvaron.

Nu äre bara kvar att ta tag i disken som pajbakandet orsakade.

Hörs vi då?

torsdag 3 september 2009

testing

Kan så här efter Munken bara säga att ipoden va värd varenda krona. Huur nöjd som helst! Även huur nöjd som helst över att datorn funka som aldrig förr! De här kanske till och me bli en bra dag, man vet ju aldrig, vi se ju.

onsdag 2 september 2009

Lite i radioskugga

Återvände från den kungliga huvudstaden i söndags efter en mycket trevlig helg tillsammans med delar av familjen, sen äre väl aldrig otrevligt att bo på hotell och mumsa i sig en hotellfrukost? På söndagen sprang mamma, Signe och "några till" tjejmilen. Blev riktigt inspirerad och ska nog försöka mig på att ta mig runt nästa år. Inledde träningen hårt och brutalt redan måndakväll när ja sprang upp och ner till stadsparken..fyyy faaan! Tar mig ju runt Munken, och den är 5 km, utan att få några seriösare problem men nu...rackarns ändå! Tänkte att ja skulle hålla ett lite högre tempo eftersom de inte skulle bli så långt och att ja skulle gå när ja väl va uppe. Trodde ja skulle ha hjärtstillestånd, astmaanfall och lite till innan ja va uppe, vilken jävla backe! Säger då bara att de är tur de är nerför på vägen hem, hade nog inte tage mig hela vägen annars. Detta måste åtgärdas!

Sen kan ja ju även lätta mitt hjärta om det eventuella datahaveriet som ja hade igår..tårarna va nära och datorn påväg ut genom fönstret, kände att de enda ja skulle sakna va alla bilder som finns på den. De värsta gick som över lite efter att ja beklaga mig för, ja i princip, hela vänskapskretsen i jakt efter nån som hade tillgång till nån form av ett datageni. Tro du inte Karro hooka upp mig! Finns även en kille här i Jönet som nu kan säga att han hjälpt en dam i nöd och kan säga att han i princip ha hjältestatus. Som tack för hjälpen bjöd hon, Karro alltså, mig på midda och ja hjälpte hon me ett par gardiner (ja, ja vet att middagsbjudningen gick åt fel håll men ja ha storslagna planer på att fixa till de). De va nog de som hade hänt sen sist.

JO, fått tag på min ipod. Tyckte ju att ja förtjäna en klapp på axeln efter sommarns slit och investera i en ipod till mig själv (efter lite hetts från lillasyster, hon köpte förövrigt också en). Nu är den laddad och klar inför ett varv runt munken imorn. Vi få väl se hur de gå men ja se me spänning fram emot resultatet.

Hörs vi då?

torsdag 27 augusti 2009

torsdag

Sitter här och inväntar att klockan ska bli närmare halv nio så man kan gå till skolan, vaknar så rackarns tidigt nu för tiden. Vilket man kanske inte ska klaga över. Ha föreläsningar till halv fem idag och sen ska ja följa me ut till Habo för middagsätning och umgänge, ses framemot!

Måst även göra nån form av kräftansträngning inför helgen som ska spenderas i Stockholm med delar av familjen. Ska bli trevligt, bo på hotell, äta hotellfrukost sånt är väl aldrig fel? :) Ska dessutom träffa Theresian igen, sjuuukt länge sen vi sågs! Så planen är lite kvalitetstid me hon innan familjen kom där på kvällskvisten. Tummen uppåt på den.

Hade som inge mer att förtälja just nu, blev peppad att börja spela innebandy igen igår, skulle väl ljuga om ja inte blev lite frestad. Vi få se va som händer på den fronten. Ska borsta lite tänder, packa matlådan och börja knata mig iväg kanske, hade inte tänkt cykla idag för då måste ja lämna cykeln på skolan över helgen och de kanske inte är så klyftigt.

Över och ut

tisdag 25 augusti 2009

Idag ska

jag göra ett ärligt försök till att göra palt. Eller snarare fuskpalt, ja köpte en påse raspeballer och to me mig så ikväll ska de bli premiär. Ha sagt de till både Karro och Linn..men reserverade mig för en avblåsning och annan mat i slutändan, vi få helt enkelt se hur de gå.

Ska nu bege mig mot skolan, läsa lite till inför föreläsningen imorn och sen möta Karro, hon ska ta me mig på ett äventyr till....Ekohallen...ja ha aldrig vare där och tydligen kan man inte bo i Jönet utan att ha gjort ett besök där. Och vem vet ja kanske fynda nåt vettigt.

På återseende!

måndag 24 augusti 2009

"morgonstund har..."

...skapat otroliga bekymmer för mig. Överväger en till IKEAresa med målet: rullgardiner. Vaknar före all mänsklighet på mornarna för att solen kika in mellan, ja hur de nu stavas och gör en chansning och stava lite som ja vill, persiennerna. Är väl medveten om att detta förmodligen kan klassas som dagens i-lands problem och att om en dryg månad så kommer ja inte att ha de här problemet mer, men ändå! Irriterar mig intensivt just nu.

När vi likas är inne på ämnet irritation. Fått en inlämningsuppgift på skolan med motiveringen "eftersom vi inte skriver en uppsats i denna kursen måste ni träna på notapparaten". Jag KAN notapparaten, jag är - för att uttrycka mig i Louises ord - "en liten notnazist". Men här kommer de fiffiga, den här läraren vill inte ha de som övriga skolan vill, neeeej, här ska vi göra på ett speciellt sätt - hans sätt - för att de ska bli rätt. Och ja vet att de är ju bara att göra som han säger och fixa de. För de handlar inte om nån uppsats som ska skrivas, bara två sidor me 1,5 radavstånd. Vad som ytterligare irriterar mig är att läraren uttrycker sig som så att de här inte är någon viktig uppgift och vi kan använda oss av en text vi redan skrivit, så länge vi ändrar noterna. Svinenkelt, ja, men ack så svinirriterande! Hade tänkt sätta mig och göra de nu på morron men kände att all irritation bara kom upp igen och hade som ingen att gnälla på. Känns alltid bättre om man få gnälla lite.

Ska styra upp de här nu och sen klura ja på att ta skräpcykeln och färdas till skolan för övriga studier och kanske lite socialtumgänge.

Hörs vi?

ps. hälsning till Eriks mamma. Hade du inte vare på mig på ica had ja nog låte de här gå i träda.

söndag 23 augusti 2009

nån form av andra andning..


Vaknade kvart i sju imorse, tack för den! Kommer ju va zombievarning på en annan innan den här dagen är slut me tanke på att klockan nog va tre när ja släckte lampan. Sånt som händer, va en mycket trevlig kväll. Grillade uppe hos Linn och sen blev de sesongspremiär på kåren, hade en svacka där vid tolv, inte så mycke bekant folk och ont i fötterna så övervägde en hemgång men de gick som sagt över och tog sista bussen hem. Inte bra att ta bussen hem själv, men de va mycke folk i rörelse och ja ha inte hört nåt om några fler överfall...men ändå, man ska väl va försiktig.
Så där glad kan man även se ut när man få sig lite mat i magen. :)
Annars då? Joda, klagar inte. Ska göra en liten IKEAresa åt lillasyster idag och på eftermiddan tvätta. Hade tänkt göra de i fredags men blev medbjuden på en spontanresa till Ullared och då äre väl bara att skjuta upp de skitiga kläderna, dom ligg ju så snällt och vänta på mig iaf.
Va väl som de ja hade att tillägga ni så här på morgonkvisten, ska ta och göra mig en ordentlig frukost, dagens viktigaste mål.
Hörs vi då?

lördag 22 augusti 2009

kom på..

cykeluppdatering.

Är en jävla skräpcykel ja köpt! Intensivsaknar min gamla trogna! Lagade en monsterpunka i förrgår, fick lov att köpa både ny slang och däck. Nu äre bäst att de håller annars tro ja de bli en psykbryt från mitt håll.

Cykeluppdateringen är slut.

Ny termin och nya tag

Anlände till Jönet för en vecka sen..tänkte ta tag i de här skrivandet, men lägenheten va inte i tip top, städade läggan och tänkte ta tag i uppdateringen men då började skolan. Men nu ska ja göra ett seriöst försök. Kan ju inleda med att vräka ur mig all inre agg mot människor som inte kan städa efter sig. Hade ju som bekant hyrt ut läggan i sommar till en tjej som såg så lugn och sansad ut (vilket ja tror att hon va också..) hur som helst, när ja dök upp i söndags och började plocka fram mina saker och ställa i ordning allt hittar ja...ett par hennes sockar under soffan (!) efter att hon ska ha flytt städat. Hur noga ha hon städa då är ju en ganska given följdfråga. Som jag vidarebefodrade till den föredetta hyresgästen i fråga. Svaret fick mig att häpna: "ja tyckte att ja städa överallt", ja svarade me ett mentalt "tydligen inte". Kunde vare värre men man bli väl ändå lite små irri. Hon hade även rive ner duschdraperistången men ja ha fått de fixat, nu äre bara för hon att ta tummen ur och adressändra och hon är ute ur mitt liv förevigt. :)

Följde Malin på en spontanresa till Ullared igår, inhandlade lite nyttoprylar, sto länge och höll i ett sällskapsspel men lämnade det - även denna gång - i hyllan. Små ångrar de, fast å andra sidan, vem ska ja spela me när majoriteten av umgängeskretsen ha blive vuxna, flytta och fått jobb? Måste skaffa mig lite nya kompisar. :) De är höstens uppdrag, ska gå in för de me liv och lust.....eller så leker ja bara me dom som är kvar, vi få se.

Annars törs ja väl säga att de inte hänt så mycke, ska ut på balluns ikväll. Eftersom de är inspark så är kåren öppen hela veckan och tänkte göra den obligatoriska insparks-kåren-utgången. De kan faktiskt bli ganska kul, hoppas ja..kanske hitta nån som ha roliga sällskapsspel, vem vet?

Även storhandling på schemat idag. Sara kommer me sin röda volvo och vi ska iväg på en monster-månads-handling. Sitter som bäst och klurar på lite god och bra matlådemat.

Uppdatera väl (förhoppningsvis) fortlöpande i fortsättningen.
Hej hopp!

onsdag 3 juni 2009

i bakvattnet på en tenta

Känner att i princip enda gångerna ja uppdaterar den här saken är när ja har annat att göra som ja helst inte vill göra. Det är inte ett bra koncept. Ska göra en kraftansträngning nu.

Skrev etiktenta igår, ha inte tänkt ropa hej, men ja skrev på alla frågor och då borde man ju kunna skapa några poäng iallafall. Sitter nu på biblioteket och försöker skriva en hemtenta till judendomsavsnittet, går ganska bra, men blev akutless och är rät hungrig också. Klurar på lite mat.

Hemgång på månda, tvätt och utstädning av lägenheten på sönda, Theresias examensballuns på lörda, intensivumgänge me f.d Combon på torsda..de är mycke nu, men de mesta är ju som roligt så de ska nog gå bra. :)

Ska ta tag i de här nu.
Hej å hå

söndag 17 maj 2009

värsta nöjd

Precis avslutat en cykelreparation som gick över förväntan, tro till och me ja va så fixa de. Är väl så att det återstår att se om ja kan cykla till skolan imorn eller om de bli att promenixa. Är mycket nöjd. :)

Gårdagen va som lugn, Karro bjöd på mat och sen lite snacks till Slagern, kan väl påstå att ja inte va så imponerad, hemmai sängen redan innan någon vinnare korats. Tycker de va som trevligt ändå. Nöjd me den kvällen också.

Ytterligare en nöjdhetsvarning, praktiken är över och nu äre bara högskolan kvar..iofs en tenta men de borde man väl klara av och sen en trevlig hemresa! Känns bra, är nöjd.

Mot Willys och investera i lite mat så man klara av den här veckan också.

Kort men nöjt inlägg, över och ut

tisdag 12 maj 2009

Utmaning från Stina

Ja tyckte likt Stina att de va lite humor i den här utmaningen och därför skickar ja den vidare..:)

Den lyder såhär:
Ta fram din mobil.
Gå till inkorgen!
Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
Fråga 1 - första meningen i första sms:et
Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
Utmana ett par personer (alla som vill!)

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
- Nu ska vi se om det här fungerar.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- ;)

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
- Minns inte ens att jag hade ringt dig.

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
- Låter skoj, sitter på tåget hem och vi har ingen ström.

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
- I skolan idag?

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
- Ville bara berätta att jag hittat fram.

7. Vad vill du höra mest av allt?
- Hej kära historietönt, sista veckan nu!

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
- Hej då sverige ;)

Även ändå rätt så mycke humor!

tisdag 5 maj 2009

Hej och hå

Nu händer de, kände att andan föll på lite lagom och tänkte att nu är de dags. :) Ha ju inte hänt så avsevärt mycke i livet sen sist. Hänger rätt mycke på skolan där ja ha praktik, är bara den här och nästa vecka kvar sen är de tillbaka till den "riktiga" skolan igen. Fick däremot en oväntad sovmorgon idag, vilket kändes trevligt. Ha hunne köpa ett gäng tallrikar till mamsen på tradera, och läst ikapp me allt skvaller som finns på nätet..nice. Hade nån form av ambition om att fara ut och springa ett varv, men den ambitionen dog ut samma sekund som väckarn ringde. Få se om ja ha bättre karraktär ikväll.

Kan väl även glatt meddela att ja fått hyra ut läggan i 2:a hand hela sommarn så hit kommer de inte gå några pjårningar från lönen i sommar, YEY! Kan väl tillägga att de är en mycket färsk nyhet eftersom kontraktet skrevs på igårkväll. Så ska börja plocka ihop lite och städa ur så den andra tjejen ryms iaf lite. :) Hemresan är även bokad, måndag den 8e juni flyger ja och flaxar i en plåtfågel till Arvidsjaur och beräknas väl va hemma dryga timmen efter landning för den som är intresserad.

Sen måste ja väl berätta lite om helgens äventyr. Hela syskonskaran och kusinerna vitamin ska mötas upp i den kungliga hufudstaden tillsammans me mormor och ha en trevlig helg, ska bli riktigt roligt! Ha tage ledigt från praktiken på freda så ja åker redan torsdakväll och de ses som sagt framemot.

Nä, om man skull ta och diska bort gröttallriken och masa sig mot bussen så man kanske kan börja göra lite nytta också. Ska försöka ta mig själv i kragen lite och va lite mer aktiv här i framtiden.
HA EN BRA DAG!

onsdag 1 april 2009

Köttgryta och "spagetti ris"..

..serverades idag på Erik Dahlbergsgatan, de va gott..blev lite lite wook grönisar men de va inte illa ändå, mums i magen. De va väl de som va mest spännande. Alltså inte så grymt mycke spännande, ha sutte på biblioteket och skrive hela uppgiften, va ju inte så pigg igår så ja våldade ut varenda litet ord idag. Bra gjort där Elin.

Mer då? Tar väl seden dit man kommer och ser på hockey ikväll. Om jag nu lyckas masa mig ut ur lägenheten. Är fortfarande grymt grotesko snorig så är kanske inte de bästa sällskapet. Har även fått ett nytt smeknamn av Theresia: Snor-Elin. Tack, för den. :) Tar de iofs inte så hårt. Var även hon som kläcktde dagens 10 poängare när ja frågade vad som klirrade i systemet påsen - ha varit och köpt lite kyckling, blev svaret. Humor.

Hörs vi?

tisdag 31 mars 2009

Vardagen är tillbaka

Då had man hunne både va hem och sno om tillbakas till Jönköping. Och tåget va i tid både upp och ner, de va till och me tidigt till Bastuträsk så pappa hade inte komme! Otippat där, nu rörde de sig om tio minuter, men ändå. De blev en mycket lugn vecka, actionen låg som på is och laddade inför helgen. Hann va om och hälsa på hos både morfars och Yvonne, mycket trevligt. Fick till och me leka av mig lite me Arvid, även om de förmodligen va jag som hade roligast...fast han hade ju "tinat upp lite" där till på slutet så då fick ja till och me ett litet leende.. Men snacka om att pojken räserväxer. Nästa gång ja är hemma är han väl ute och provkör moppen. :)

Och VM-tillställningen i backen va då inte fy skam heller. Måste säga att de va riktigt spännande att kika på, även om man inte är så där grymt insatt. Men med bra väder och trevligt sällskap så kommer man långt. Sen va de ju lite actionfyllt att se när dom körde. De va även ett lopp me bara tjejer, men de va nästan lite mesigt, inte för att jag skulle gjort de så mycke bättre själv, men skillnaden va stor. Partajj och balluns på kvällen, mycket trevligt! Träffa en hel del bekant folk och de är väl de som är hela grejen.

Tuffade tillbakas me tåget på söndakväll och gick i princip direkt på föreläsning på månda när ja komme ner. De va inte värt de. Snacka om trist föreläsning, men samtidigt obligatoriskt och ja är väl inte så intresserad av att måsta ta igen med en inlämningsuppgift. På tal om uppgifter så borde ja ta tummen ur och skriva den som ska va inne nu på torsda, har ju inte vare så aktiv i skolan nu då ja vare hemma, men de kunde ju kanske vare värre...:)

Hörs vi då?

måndag 23 mars 2009

Hemgång

Wiehow! I eftermidda bär de av hemåt igen. Ska bli skönt! Ha däremot inte packa ner nånting, va precis ner i källarn och hämta upp väskan, de löser sig..=) Helgen ha vare mycket trevlig. I lördags hade vi en liten "get -together" och sa hej då till Emelie som flyttar nästa vecka. Tacos är sällan fel alltså. Sen provade jag mina vingar som efterrätts ansvarig, och ja måste säga att de blev inte alls tokigt! Bakade en mycket trevlig Chokladpaj. För den intresserade är receptet som följer:

Pajdeg:

125 g smör

1¾ dl florsocker
½ nypa salt
4¼ dl vetemjöl
2 äggulor
2 msk kall mjölk eller vatten


Kör smör, socker och salt till en smet och tillsätt sedan mjölet och äggulorna. När blandningen har gått ihop och ser ut som brödsmulor tillsätter man mjölken eller vattnet. Klappa och arbeta samman degen till en boll. Pudra den med mjöl och forma den till en stor, kort och fet korv. Slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 1 timme.
Tryck sedan ut degen i en pajform och grädda det i 15 minuter i 180 º.


Chokladkrämen:

3dl vispgrädde
2 strukna msk strösocker
en pytteliten nypa salt
115g smör
500g blockchoklad av bästa kvalitet, i bitar
1dl mjölk
kakaopulver att pudra med
Häll grädde, socker och en nypa salt i en kastrull och koka upp. Så snart det börjar koka tar man kastrullen från värmen och tillsätter smör och choklad. Rör tills allt har smält. Låt blandningen svalna lite, häll sedan i den kalla mjölken och rör tills smeten är slät och blank. Ibland skär sig smeten. Låt den i så fall svalna lite till och vispa i lite mer kall mjölk tills smeten är slät. Skrapa ner all smet i det gräddade och avsvalnade pajskalet med en slickepott. Skaka pajen för att jämna ut fyllningen och låt den svalna i 1-2 timmar tills pajen är rumstempererad. Pudra med kakaopulver.

Kan jag varmt rekomendera, tydligen gjorde den sig mycket mycket bra till kaffe, men vad vet jag, bara ett rykte ja hörde på tillställningen. :) De är inte fel att dricka apelsin juice till heller, de kan jag däremot gå i god för.

Söndagen tillbringades i princip nonstop i Theresias soffa, den är inte stor men naggande god. Va på väg hem flera flera gånger, men orkade inte. I nyhetspausen i Beck så tog jag mig äntligen i kragen och gick hem, somnade i princip direkt. Bra skit de där. :)

Ska ta tag i packningen nu så jag är redo för en hemfärd. TJOHO!

Hörs vi?

måndag 16 mars 2009

Svacka

Så, haft en ordentlig svacka i ren allmänhet. Vare sjuk och krasslig och inte riktigt vare på topp alls, håller däremot på att komma igen. Ska hem på en vecka och de ska bli riktigt skönt. Hade även tänkt va super effektiv efter skolan idag, "tog igen mig" på soffan i en och en halv timme, givande där Elin..få försöka styra upp studierna nu efter middan. Tänkte aktivt göra korv stroganoff men hittade lite annat smått och gott i kylen som måste ätas upp först. Stroganoffen får avvakta tills imorrn.

Kan väl berätta en rolig episod som inträffade i helgen. Har under hela hösten haft linser som man kan sova, vilket ha vare kalasbra! Men nu när ja vare snorig och allmänt förkyld så ska man ju inte ha nåt i ögat så i lördags morse när ja steg upp höll ja brutalt på slå ihjäl mig, såg inte ett piss. Hade även glömt bort att ta på mig glasögonen. Snacka om att man är ett vanedjur.

Annars blire hockey ikväll tänkte ja, ska intensiv heja fram SAIK till en liten seger ikväll, skulle inte va så tokigt.

Hörs vi då?

måndag 2 mars 2009

Inte som förr..

Ibland finns det inte ord för vad man känner.
Jag kommer hem.
Det blir bäst så.
Vi ses!

onsdag 25 februari 2009

STINA!

1. 4 TV program jag brukar se:
Grey's, NCIS, CSI och all annan skit som går på tv.

2. 4 saker jag gjorde igår:
vinkande hejdå till familjen, dammsög, drack te och filtmös

3. 4 saker jag längtar till:
hem, sommarn, när ja inte är fattig student, när ja skaffar en egen diskmaskin

4. 4 saker som står på min önskelista:
en kram, cash, en resa hem, långt och lyckligt liv

5. 4 saker jag tycker om att göra:
kramas, umgås me vänner och familj, äta mat och dansa

6. 4 saker som jag avskyr:
snåla människor, halkiga gator, aroganta översittare och våldsmän

7. 4 saker jag åt i går:
fläsk filé, yoghurt, marknadsklubba och macka

8. 4 bloggar jag utmanar:
Som alltid utmanar ja ingen utan de är upp till var och en att anta utmaningen... :)

efter helgen

Nu snart är familjen åter där de hör hemma. Pratade just me dem och de satt i bilen påväg från tåget. Snacka om dödstyst i lägenheten igårkväll! Va tvungen att ha igång radion så de va lite ljud runt omkring i alla fall. Och om jag får säga det själv så har det varit en mycket lyckad helg. Det gjordes ett besök på Tändsticksmuseet och inte att förglömma IKEA. God mat och familjesällskap, kan de bli mycke bättre?

Sitter på skolan nu och ska försöka ta tag i den där hemtentan som ska in imorn..kan väl inte påstå att jag skrive en bokstav mer än vad jag hade i torsdags förra veckan. Det går seriöst inte bra alls! Nu glömde jag dessutom lite böcker hemma så jag sitter och är lite halv sur på mig själv, inte bra Elin! Ska hur som helst göra ett tappert försök till att komma fram till nåt, iaf på en av frågorna.

Hur som hellst, har i alla fall sett ut en helg då jag känner att det är läge att göra ett besök i hemmet. Ska bara se lite granna hur de funkar me skolan men annars så kommer jag sista helgen i mars, vilket också passar sig bra till att kika på VM, tänka sig att de skulle bli samma helg...:)

Annars ha ja som inte så mycke att rapportera om, har kylen full me mat, palt i frysen och är allmänt lat när de kommer till skolarbetet. Det var dagens rapport.

Hej Hopp

torsdag 19 februari 2009

Skolan

Det går inte bra nu.
Familjen kommer imorn,
kanske skulle va någotsånär klar me hemtentan då.
Har inte skrive en rad.
Inte bra.

SKRÄP.

tisdag 17 februari 2009

Inte är ja sen att nappa på en utmaning, den såg lite rolig ut så här kommer den (Stina, hoppas att du blir lite nöjd nu...) Ja, kanske ska kläcka reglerna också, svaren ska börja på samma begynnelsebokstav som personens namn.

1. Vad heter du?: Elin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Egen
3. Flicknamn: Emma
4. Pojknamn: Emil
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Ebenholts (rackarns osäker på stavningen där...)
7. Klädesplagg: Ekorrskinspäls
8. Mat: Entrecotte
9. Sak i badrummet: El-tandborste
10. Plats/stad: Eskilstuna
11. En orsak att vara sen: Elefanter på vägen
12. Något man skriker: Ehhhhhhhh?
13. Film: Entrapment (stavas den så??)
14. Något man dricker: Egg Nogg
15. Band: Electrik Banana band
16. Djur: Ekoxe
17. Gatunamn: Erik Dahlbergsgatan
18. Bil: El-bil
19. Sång: Everythime we touch
20. Aktivitet med mer än en deltagare: El-bils rally

Tyckte att de va lite små roligt. Enjoy!...haha de va ju också på E

Rapport efter helgens äventyr.

Nu så, nu har alla tillfälliga sambos fare hem och ja är redo att ta tag i saker och ting. Kanske ska ta och berätta om helgen i sin helhet, steg för steg. Redan i torsdags så skulle två av Umebrudarna dyka upp på tågstationen och glad i hågen traskade jag ner för att möta dem, kände mig dock som Bambi på isen ibland men de är ju en annan histoira. Hur som helst, väl nere på stationen kommer helgens största överraskning, ALLA tre Umebrudarna står där och väntar på mig. Så himla roligt att se alla igen! Blev ett intensivt välkomnande med pizza och uppdateringar om vad vi alla gjort de senaste tre åren.

Fredan tillbringades mestadels på stan för att sedan plocka upp dom två sista anländande gästerna, även om de inte va lika länge sen vi sågs sist så va de ändå ett tag sedan och alltid lika roligt att träffa dem. Nu fanns de ju ingen tid att förlora, hem och börja "Projekt matlagning med duschkö". När man är sex personer här hemma och alla ska duscha så krävs de lite planering, men de gick riktigt fint faktiskt, över förväntan. Grekisk pytt-i-panna me både lax och kyckling slank ner och alla blev nog mätta och belåtna, de va då va dom sa i alla fall.. Mycke skratt i goda vänners lag och en morotskaka utan dess like följde för att kvällen sen avslutades på dansgolvet med en glassdrink i handen, för min del alltså.. :)

Lördag morgon kom med rasande fart, efter en pizza på hemvägen och en god natts sömn va de dags för delar av sällskapet att återvända till sitt och andra delar att fortsätta matlagningen och dusch-schemat.. :) Tacos ackompanierat (stavas hur??!) av Melodifestivalen följdes av en vild och dansant kväll på Harrys, mycket trevligt även de, kvällen avslutades med taco-räster hemma här vid köksbordet, de är inte heller så illa där vid tre på morgonen, de funkar fint de också.

För att fortsätta i kronologisk ordning så blev de ju till slut söndag och ytterligare en i ligan var tvungen att åka hemmåt (nu gick de ju inte riktigt som planerat då ett tåg spårat ur nånstans utanför den kungliga huvudstaden och försenade resan något, men ändå) och vi andra gjorde ett besök på A6 och IKEA, ja skulle inte handla nånting men visst blev de ju så ändå, köpte en klocka på Ur & Penn för 150 kr och de tycker ja att de va de kanske värt. Kvällen avslutades på...ja, vad heter den restaurangen, de vet ja nog inte, men dom ha en killer-buffé så där satt vi och mumsade hela kvällen för att sen gå hem och se en halvtaskig film. Morgonen efter blev de så dags för de sista två gästerna att åka hem och min lägenhet blev gigantiskt stor och tom. Nu har ja däremot hunne aklimatisera mig tillbaka till mig själv igen och allt känns som vanligt. Ska städa upp allt så de är tiptop tills att familjen anländer på freda. Trevligt!

Måste även skriva lite hemtenta, kanske ska ta tag i de först...eller? Vi märk ju, som Hanna bruka säga.
Över och Ut

tisdag 10 februari 2009

Seriöst försök till bättring då.

Efter moget övervägande och vissa påtryckningar så är det kanske dags att styra upp det här igen. Va ju ett tag sen sist. Just nu händer inte allt för mycke, ha gått runt munken me Theresia och ska väl masa mig till duschen. Däremot blir de nog lite mer action i helgen, hoppas jag. Då någon form av födelsedagskalas ska gå av stapeln och lite vänner och bekanta från både då och nu dyker upp. De ses framemot. Rackarns va lite de blev just nu. Kanske måste ta igen mig lite och klura ut nått riktigt bra att säga till nästa gång. Speciellt nu när ja lovat ett seriöst bättrings försök.

Over and Out