onsdag 28 maj 2008

Mystiska tanter och utgång

Måste ju säga att man få va me om en hel del när man plugga.. Nu syfta ja mest på mysko lärare. Som omöjligt kan ha tänkt efter före innan dom går ut och föreläser. Ha haft en sån nu i två dagar. Föreläsningen igår va totalt värdelös men hon gjorde en del uttalanden som man kan klura lite på om man få säga när man jobba på en högskola. Ja hade egentligen inte tänkt gå idag men då blev ja så nyfiken på hur hon skulle lyckas förstöra dagens föreläsning så ja va tvungen. Måste ju säga att hon är väldigt generalliserande. OM man lyssnar och tolkar de hon säger i klartext så skulle alla pojkar ha sämre möjligheter att lära sig saker i skolan. Invandrare är inblandade i organiserad brottslighet och män från hedersrelaterade kuklturer knuffar ut sina döttrar/systrar från balkonger. Man kan inte annat än förundras av dessa uttalanden. Nog om detta.

I kväll kommer Anna och Emelie hit och vi ska laga lite mat tillsammans och sitta och surra en stund. Kvällen kommer avslutas på tha dancefloor och de ses mycket framemot måste ja säga. De blir nog sista gången innan hemresan också. De kan va mycke folk ute för de är tydligen sittning ikväll. Men de är ju bara trevligt me att träffa folk. Ja håller, i skrivandets stund, (som de så fint heter) på att baka en KAKA. Tänkte att de kunde ju va trevligt att ha en liten efterrätt att mumsa på när vi äte klart.

Har självstudier till på månda nu och de ska vi försöka styra upp nåt. Tenta på torsda nästa vecka och sen är man klar för den här gången. Känns så rackarns skönt! Hemresa och sen börja jobba. Tur man redan sett lite sol för så mycke skiner de inte på en när man är i charken på ICA.

Ska nog vila en snärt så man klara av hela kvällen.

HAVE FUN!

måndag 26 maj 2008

Trevlig helg me fantastisk utsikt


Snacka om en het helg. Fick följa me till Jennies famlijs sommarstuga utanför Munkedal i Bohuslän. Gårvik hette stället och snacka om trevlig helg! Den inleddes me att ja och Jennie åt glass i Göteborg , möttes upp av lite annat folk och körde bil till Torp, där mat och drycker av olika de slag skulle inhandlas. Redan i bilen skratta ja nästan så ja grina så de va en bra start. Och när vi kommer fram! Snacka om utsikt alltså. Den här är tagen rakt utanför köksfönstret i stugan som vi bodde i. Helt otroligt!
Kvällen följde me att vi grillade lite korv och spelade spel. Alias kom fram även här...om du blir tillfrågad vad som är svart slämmigt och bor i trädgården så är de en ekorre och inte en snigel. Viktigt att komma ihåg.
För att göra en snabb sammanfattning av hela helgen så bestod den av god mat, glada människor, vackert väder och fantastisk utsikt. Erika och Annelie badade till och me i havet. De ni!
Åkte tåg tillbaka till verkligheten igår kväll och kom hem till en lägenhet som inte haft besök av nån god fe som dammsugat. Hann nämligen inte göra de innan ja for och hoppades innerligt att den goda fen skulle komma till undsättning, men icket. Ska göra ett ryck nu snart innan ja far iväg och lyssna på oppositionen till Stinas examensarbete. Tänkte att man skulle kunna komma som support.
Ha även köpt en klänning till Malins bröllop idag, en grön/vit/guld randig. Ja är fullt medveten om att de låter lite korkat nu då ja säger de men den är verkligen fin. Kommer kunna ha den fler gånger så de bli nog jätte bra.
Mer bilder och uppdateringar kommer att dyka upp sen, nu ska ja jaga runt lite me dammsugarn och kanske gå och handla, den där fen hade ju inte vare och handla heller så de va inte så rackarns mycke att erbjuda sig själv till frukost imorse...

tisdag 20 maj 2008

Nästan produktiv iallafall

Inledde dagen väldigt amitiöst: starta tvättmaskinerna och varvade Munksjön. Kom precis in när de börja regna. Blev allmänt nöjd me mig själv att ja timade så bra. Åt frukost och fortsatte tvätta, kände viss irritation på den ena maskinen som inte vill samarbeta lika bra som den andra..men man ska väl inte klaga, kläderna blev då rena iallafall. Tänkte att ja skulle chocka mig själv me att va lite amitiös i mina studier så ja rusade till skolan och satt mig en stund på biblioteket medans tvätten torkade. Satt där i tre timmar...och om vi ska räkna om de till produktivt arbete...max 1. Fast å andra sidan, 1 är bättre än ingen..ha då iallafall läst ut den ena boken nu, alltid nåt som sagt.

Fick samtal från lillasyster som bara rakt ut sa nåt i stil me "varför ska vi va rädd för 1988? du ska ha gjort de här!" då visade de sig va en uppgift i Historia A som ja också tydlien skulle ha gjort (vilket ja inte hade ett enda minne av!) Men tydligen. Så under tiden ja åt min utsökta lunch (spagetti och korv) så letade ja igenom pärmen me grejer från mitt första gymnasie år. Lillasyster ha tur som ha en sån hamster till storasyster som inte kasta bort nånting. Så efter ett tag så kunde ja lämna ett svar. Passa även på me en liten gynmasie-nostalgitripp när ja ändå va igång. Those were the days.

På tal om gymnasiet. Imorse for Combon till Grönland. Kom tillbakas i september, de är ett tag. Hade ett gäng samtal igårkväll me tekniskt support, bland annat adressändring, autogiro och annat nyttigt som kan va bra att ha ordning på när man ska va borta ett tag. Han avslutar lugnt samtalet med: "jo, mina biljetter har inte komme än så dom lär väl dyka upp hemma hos du, du kan väl posta dom vidare." Personligen skulle ja va så nojig att det inte fanns ord på mitt tillstånd om inte mina biljetter hem hade dykt upp, men inte Combon inte. Han ta de mesta me ro, väl medveten om att de finns andra som oroa sig..det vill säga jag.

Detta om detta. För att roa mig på kvällarna ha ja hitta ett, för att uttrycka mig i klartext: jävulskt spel. Ha även drage me mig både Combon och Stina i skiten. Eller ja, Combon är ju i princip i världens ände så man kan väl som säga att han är på detox från allt va som heter moderniteter men Stina, stackar flicka. Nerdragen i skiten av lilla mig. Fast de är rätt beroendeframkallande...seriöst. Ha just nu fastna på en level så ja vänta på att Stina ska komma ikapp så vi kan hjälpas åt..Ja är fullt medveten om att de här bara förstärket misstanken om att ja egentligen inte ha nåt socialumgänge. Men de är fel! Ja ha visst kompisar! =) HAHA!

Ska återgå till mitt frenetiska klurande på de rackarns spelet nu...
Ha de!

söndag 18 maj 2008

Stardust och städning

Bakpotatis och räkgegga, de är aldrig fel. Avsluta sen me lite väl valt godis ska du se att en fredagskväll i soffan inte blir så tokig. Se gärna också "Stardust" för att de ska bli riktigt bra. De är nog den bästa filmen ja sett på länge. Skratta så ja höll på ja vet inte vad! Helt klart sevärd! Fick ju även kika på Malin och Johns nya place och de va fint. Gillade hur dom hade måla grönt och brunt i sovrumme.

Igårkväll hade ja värsta höga förväntingarna på dubbelavsnittet me både CSI och Brottskod försvunnen. De blev inte så mycke av de inte..hade förvänta mig mer...ja ja vet inte riktigt vad, men mer i alla fall. Men men, de gick ju kika på..=)

Idag snacka vi storstädning. Börja halv nio imorse och håller på än, har en liten lunchpaus nu. Planen är den att om ja verkligen städar allt nu (de regnar ute så man kan inte göra nåt roligt) så behöv ja inte panik göra de sen just innan ja ska fara hem utan då kan man göra en light variant. De är iaf planen och de gå rätt bra. ha Bure ner en massa grejer som ja inte behöv ner i källarn, sorterat ut en massa papper och torkat alla köksskåp. Ska ta rummet och toan nu strax. Efter de bli de att gå och handla så man ha nåt att stoppa i magen imorrn till frukost, skulle ju inte göra nåt.

Håll till godo

fredag 16 maj 2008

En ganska vanlig torsda

Värsta roliga studiebesöket igår, va ute i en Moské i Råslätt och lyssnade på nån som pratade om religiösa traditioner hos muslimer. Riktigt intressant, han som prata va fruktansvärt duktig på prata och hålla intresset uppe hela tiden. De va en trevlig stund. Innan hade klassen äte lunch hemma hos Sara och blive bjuden på KAKA. Gott.

Va även på premiär besök på Body Pump igår, men de hette nåt fånigt me styrka nånting. Även de va riktigt roligt! Hade inga som helst problem me att hålla ordning på armar, händer, ben och fötter! De här va seriöst mer min grej än hopp-och-skutt-studs gympa. Noterade även att ja är riktigt högerdominant, vänster armen va inte lika pigg som högern (känns även rätt bra i den armen idag också). Ska se om de gå göra de igen nästa vecka. I hope! När ja satt här hemma och pustade ut lite kom Stina på ett "spontanbesök" och fika lite KAKA, de va nog bra för ja behövde nog höja blodockernivån lite. Nästa vecka ska ja se om ja inte kan göra ett spontanbesök hos hon..

Dagens plan: Diska, ta sig samman och gå på skolan för att för första gången, i den här kursen, göra ett seriöst försök att studera lite.. Ja MÅSTE verkligen ta tag i de här nu! Ska även passa på att äta lunch me Anna, de va ett bra tag sen man träffa hon så de ska bli roligt. Dom är ju ute på praktik nu och ska va inne och göra sitt andra seminarie idag. Okul för dom. Kvällen ska tillbringas i Falköping i Malins nya lägenhet - spännande!

Have a nice day!

tisdag 13 maj 2008

We all want something else...

Pust och puh, ha just vare och träna me Emelie. Vi trodde vi skulle gå på nån sorts gympa me boxnin men så blev inte fallet alls. Ohnej. De va nån som va sjuk, nån annan fick rycka in i ställe och gjorde nån form av masstortyr (inte riktigt men nästan) Ja förstå inte, ja ha NOLL kordination mellan öga-arm-ben-fot sen att du ska göra de i en viss rythm gör ju också att de bli lite knepigt. Måste ju säga att de är en rackarns tur att man kan skratta åt sig själv, annars hade de vare en total katastrof. Nu va de ju bara ett litet gympa pass..=) Ska göra ett försök på "styrka 55" på torsda så få vi se hur de gå, lär ju lämna en rapport på även de.

Religionsföreläsningarna knallar på och de är riktigt intressant. Dagen gick ut på att få förståelse för minoriteterna i Sverige, vi prata samer och judar och dom andra dyker väl upp imorrn. Spännande att höra va som finns att sägas. Poängteras bör väl kanske att han kan stundtals va lite svår att förstå när han verkligen kommer igång me sin danska brytning, annars toppen bra! De är även han som ha hand om religions undervisningen till våren så de ska bli roligt.

Morgondagen bjuder också på middaskompis, och de är ja som ska stå för maten. Ha redan klura ut att de bli plättar och chokladkaka till efterrätt. Ja hoppas de ska uppskattas av min gäst. Fast vars kan de gå fel me den maten? You tell me.

JO! Hade även en skitläskig dröm inatt. Vakna av att ja grina och va alldeles uppjagad. Detta inte enbart för drömmens innehåll (mamma och pappa skulle skilja sig, min största skräck när ja va liten och tydligen även delvis nu) utan också för att ja haft så konstiga drömmar nu ett tag. Skulle inte uppskatta att de här va sant också. Men ja ringde mamsen på stört och så va tydligen inte fallet, de uppskattas! Ha även haft ett långt samtal me min numera väldigt beresta syster om liknande erfarenheter och ibland kan man helt enkelt inte se livet från den ljusa sidan. Även om man inte vill så påverkas man av andras handlingar. Kanske inte så mycke men de känns ändå. De känns skönt att hon är hemma nu. Börja även ja få lite hemgångshov. De är ju inte så rackarns länge kvar nu! Wieehooo!

Tro att de är läge att avsluta när man ligger på topp, ska ta en dusch och fortsätta läsa "Tätt intill dagarna" som är ritkigt bra! Den kan ja verkligen rekomendera. En fin berättelse om kärleken till ens mor.

Ha de bra!

måndag 12 maj 2008

Rapport efter en solig helg

Måndag morgon, ha just avverkad dagens inledande tre D'n: duscha, diska och debattera me mig själv. Dagens debatt innefattade vilka kläder som skulle va lämpliga till både vädret och min ena lysröda axel som seriöst sett för mycke sol i helgen. De ha vare en suskigt solig helg. Stekhett ute och strålande sol. Satt på Linns uteplats länge i lördaskväll och åt, prata och drack lite vin. En trevlig tillställning. Tro Stina ha förevigat de me flest bilder så de kanske dyker upp några där, va vet ja. Kvällens lärdom va hur som hellst att man ska akta sig för bränn näslor, dom är otrevliga. Avslutade kvällen tillsammans me Linn på tha dancefloooor. En mycket trevlig kväll.

Gårdagen va lugn. Låg i sängen och läste ut "Tidsresenärens hustru" en fin kärlekshistoria me en komplecerad man och en troget väntande kvinna. Hade vissa bekymmer att hålla tårarna tillbaka under sista kapitlet. Så den är helt klart godkänd. Gick sen ut på gräsmattan och vilade lite för att göra ett litet försök att jämna ut "brännan" (eller va man ska kalla de). Börja läsa en ny bok som Mustafa Can ha skrive om sin mamma. De lilla ja ha hunne me är spännande. Den heter förresten "Tätt intill dagarna - berättelsen om min mor" och är rosad av många så vi få väl se om den håller upp till förväntningarna. Ja är fullt medveten om att ja borde läsa kurslitteratur iställe men de är ju inte på långa vägar lika spännande som att läsa de här! Hade även tänkt se en av mina favvo filmer som gick på tv men de gick tungt, somna efter 45 minuter, tur ja sett den förr..=)

Veckans tema på föreläsninagrna är Religion, de ska bli jäte spännande faktiskt. Ha hört rätt mycke om han som ska hålla i de - både bra och dåligt - ska bli intressant att bilda sig en egen uppfattning. Överlag måste ja säga att hittills ha kursen vare riktigt riktigt givande. Man sitter inte precis och gäspar sig igenom dagarna på skolan som de ha vare ibland. Tummen uppåt på de!

Ska ta tag i vardagen nu, kanske läsa lite litteratur. Eller?

lördag 10 maj 2008

Man få snällt skylla sig själv.. Så äre. Ha just komme in efter att ha lega på gräsmattan i fyra timmar och läst. Ja tyckte att ja vare duktig och smörjt in mig överallt, men de känns som om de här kommer att kännas.. Ha redan införskaffa en misstänkt röd nyans på axlarna, men bara där. Ha fatta beslutet om att inte gå ut mer idag utan sitta inne resten av dagen. I alla fall tills ikväll, ryktades om grillning hemma hos Linn och de är väl inte så tokigt. De är trevligt me lite socialt umgänge.

Umgängade me Malin igår eftermidda förresten, gjorde sesongens bästa investering på IKEA, köpte nån form av solmadrass. Man kan fälla upp den lite smidigt i ryggen så man ligger skönt om man ska läsa en bok. Ha använt den mycket myket flitigt i två dagar nu och ångrar inte mitt köp för en sekund, snarare rekomenderar de till alla. =) På kvällskvisten hälsa Linn på och vi åt lite mat och drack ett glas vin nere på Piren, de va lite lagom för en fredakväll så där.

Känner att ja ha inte så rackarns mycke mer att tillägga just nu. Ska väl eventuellt fortsätta läsa boken lite (nej, de är inte kurslitteratur) och sen ta en dusch. De kan hända att de behövs efter en förmidda i solen.

Ha en trevlig helg!

onsdag 7 maj 2008

Göralöshetens näste

Förstå inte riktigt va som är problemet. Sitt här och vill så rackarns gärna hitta på nåt men är för lat för att ta tag i saken. Hade storslagna planer att gå ut och gå igen (varva Munksjön imorse innan frukost) men ORKA! Tänkte ringa och bjuda nån på kaka, men ORKA! Vill göra nåt men vill inte ta tag i saken..De funkar inte. Tror att de bli som igår: rinner ut i sanden och somnar framför tvn. Prata dock me Helen ett tag och hon lyckades då skrämma upp mig så ordentligt mycke att ja låg vaken och klura ett bra tag efter att vi sluta prata. Dagens tips till vänner och bekanta: ring INTE och berätta läskiga historier om män som kallas "dödsängeln" för mig på kvällen. Sånt är läskigt, men samtidigt ha ja full förståelse för att Helen gjorde de, skulle gjort EXAKT samma sak. Skulle förmodligen ha prata så fort att folk inte skulle ha förstått va ja sa. Hon va förvånandsvärt lugn och mannen lät ordentligt läskig. Nog om detta.

Den nya kursen fortsätter..ha haft två rätt intressanta föreläsningar idag och de ser lovande ut för imorn. Dock är ja lite mer missnöjd me tiden 15.00-16-30 VEM lägger en föreläsning då?! Helt ologiskt! Men men, bara gå dit och se glad ut. Ha ju värsta tillfället att studera på morrn, och de skulle väl behövas. Skulle ju inte göra nåt om man klara tentan.

Planen idag va att Jennie skulle hit och äta, men hon äkte hem till Göteborg iställe. Klandra hon inte för en sekund, sitta här och mumsa spagetti eller socialtumgänge me sambon..hmm..undra vilket man skulle välja. Är även bjuden till Jennies sommarstuga nån helg här framöver (kommer inte ihåg just nu exakt vilken de va) och de ska bli väldigt roligt.

En bra sak me ikväll är ju att Grey's är tillbaka efter en massa konstiga avbrott och idrottsaktiviteter som ska visas i tv. Så ett stort YEY! för de.

måndag 5 maj 2008

Ensamstående igen

Precis lämnat av lillasyster på tåget för en hemresa. Ha vare riktigt trevligt att ha hon närvarande i nästan en hel vecka. Och va ja ha förstått av hon så ha resan vare uppskattad. En sak är då riktigt säker, hon ha haft spenderarbyxorna på sig. Ingenting ha vare för dyrt eller onödigt. =) Hon är söt hon, blev två par nya skor för hennes del, inga för mig ja är nöjd ändå.

Även en kurs introduktion idag. Hamnade i "fel" grupp men me rätt folk så de borde nog bli bra ändå. Efter att ja had fått gnälla av mig lite så kändes de lite bättre och nu ha ja lusläst schemat och de är inte så illa som ja först trodde. Känns bättre och bättre. Ha inga planer på att börja läsa än, ska göra de imorrn hade ja tänkt. Ha en lärare som man "måste vänja sig med" för att låna ett citat av Combon.

Såg även att Stina lagt upp dom oerhört fina bilderna från vårat Valborgsfirande på sin sida. Måste ju säga att ja sett mer smickrande bilder på mig..skulle faktiskt bara spana om spjället va öppet eller inte. Vill även påpeka att även Linn befinner sig i den ställningen men från ett mycket mer smickrande perspektiv. Hur som hellst så blev ju maten god. I slutändan (haha, TöntElin tyckte de va oerhört mycke humor) så äre ju de som räknas.

Känner att ja ha som inte så mycke mer att tillägga, ska provsmaka lite glass som ja och systern glömde äta upp. Citron-Lakrits..kan de va nåt? Vi få väl se.

Hej å Hå

torsdag 1 maj 2008

Majbrasan..hoho?

Valborg 2008 kom och gick igår. Mat hemma hos Linn me lillasyster, Stina och Emma. Lugn och sansad, ja börja dock under middan göra ett utlägg .."ja minns då inte va ja gjorde förra Valborg.." Precis i samma sekund som sista stavelsen lämnade mina läppar så kom allt tillbaka som en flodvåg. Tog tillbaka va ja sagt och ägnade mig intensivt åt att äta min majs. Middagen blev mycket lyckad, några konstateranden blev det dock: Elin ska INTE va ansvarig för att tända gillen nån fler gång. Signe ha en väldigt god fantasi i den bemärkelsen att hon skulle vara kung på (det rätta) dansgolvet.

Efter maten dök lite mer folk upp och vi spelade Alias: "en ekorre, fast inte en ekorre, utan nåt som den äter och sen vad är en ekorre?!" För den som inte kunde lista ut de ordet så är det "nötdjur". Roligt även om mitt lag inte presterade bäst så kom vi på en god andra plats ja och lillasyster. Kvällen tog en rask vändning när vi bestämde oss för att ut och leta efter majbrasor. De gick inte så bra de inte.. alla våra "säkra kort" där de garanterat skulle finnas en brasa va tydligen inte så säkra och de brann ingenstans. Kvällen blev ändå inte så tokig.

Systeryster är just nu i Göteborg och hälsa på vänner och bekanta så de blev en ensamstående kväll ikväll. Gjorde egentligen inte mig så mycke. Ha laga fin-middan (korv, ägg och potatis) av go-korven som ja fått och de va så läskigt gott. Att åter igen kan inte ord beskriva. De är bara de att snart är korven slut och då bli de inte så rackarns roligt längre..men ska ju snart hem..=)

Ha haft några samtal me Combon idag och de är inte så bra me han. Kan väl uttrycka sig genom att säga att han ha sett ljusare dagar. Han va visst till farbror doktorn idag och fick meducin så ja hoppas att de ska bli bättre. Fast de kunde ju inte va sämre timing då han ha tenta imorrn. Obra där men ja heja som alltid på hans lag så vi få hoppas de bli bättre. De är ju iofs en naturlag att de ska skita sig just precis när man inte har tid me de, otur att de ska va för han igen.

Tro att ja ska ta och återgå till min plats i soffan och spana lite film. Systern hade me sig ett gäng som ja inte sett så de kan ju va ett lämpligt tidsfördrv ikväll.

Ha en trevlig kväll!