onsdag 9 september 2009

Precis tryckt in mig en frukost..sitt och jäs lite innan de är dags att masa sig mot duschen. Föreläsning hela förmiddan och man kan ju iaf gå in me inställningen att lukta lite mer hallonbåt än vad som erbjuds just nu. Sprang runt Munken nu imorse, gick hyffsat..trodde dock att ja skull få va själv men icket. Va ja och ett helt gäng! Oväntat kan vi ju säga.

Satt hela dagen på bibblan igår, läste ikapp de som är anvisat till dagens föreläsning. Hann bara precis sätta mig till rätta, sprida ut alla böcker och skulle precis börja läsa så gå brandlarmet. Inte kompis att ha brandövning tänkte ja, packade surt ihop allt igen och gick ut tillsammans me övriga människohopen. Gick in på HLK och surade ett tag, kom tillbaka och började om proceduren. Beklagade mig lite för några bekanta att de här me brandövningar kan va lite irriterande osv men tydligen så hade dom sett brandkåren gå in i biblioteket så de kanske inte ens va nån övning...

Ja ha nu som sagt en kurs som heter nånting med Bibelstudier och ja ja vet att när man hör de så gör man ju inte direkt exalterade volter, men ja måste säga att den kursen överraskar glatt. Vi kikar på bibelns uppbyggnad som BOK, sammansatt av ett gäng redaktörer, och inte som nåt annat. Ser var de finns tydliga tecken på flera källor, kikar på hur man kan jämföra me va som finns skrivet i Egypten av faraoner osv. Riktigt spännande, samtidigt som vi hela tiden tar texten till dess sammanhang, hur såg världen ut när den här texten förmodas ha skrivit, va kan författaren vilja ha sagt. Vi håller på me Gamla Testamentet och Moseböckerna just nu. Dom är rätt kniviga eftersom de inte finns tillstymmelse till "erkänd författare", samtidigt som de finns tydliga tecken på att det används ett flertal olika källor. Hade man fått lägga sig i när dom satte ihop den så hade ja önskat lite mer fotnoter och källhänvisningar, de hade underlättat en del. :)

Nä, nu duschen och sen skolan, Moses ska befria folket från slaveriet i Egypten och sen irra i öknen i 40 år idag. Vi få väl se om han hitta ut.

Hej å Hå.

2 kommentarer:

Ida sa...

Herregud så mycket, redan klockan halv åtta. Får prestationsångest...

Elin sa...

så mycke tyck ja inte att ja åstadkomme..