torsdag 28 augusti 2008

Historisk filosofi?

Ha under dagen ömsom tvättat ömsom försökt sätta mig in i våran hemtente-uppgift. Smaka på den här frågan " Vilket ontologiska antagande ligger till grund för all nutida vetenskap?" Ontologisk betyder, för den som inte riktigt är insatt i filosofins grundbegrepp, antagandet att världen existerar. Och de är bara den första av 10 lika ogreppbara frågor som vi ska hitta svaret på i vår literatur samt filosofera fritt till... De känns lite väl filosofiskt för en historiekurs, men de är väl bara att bita ihop och göra de. Ja satt me Louise ett tag på biblan idag och benade lite i de hela och de känns faktiskt lite bättre. Har hitta de mesta i boken men de handlar ju också om att förstå va man skriver så de inte bli en sörja av allt ihop. De är väl de som är ett litet bekymmer.

Hur som hellst. Nämnde ju tvätten också..tänkte bara fundera lite öppet och spontat (man kanske till och me kan kalla de att ja filosoferar??) över hur andra människor tänker i en tvättstuga. "De är helt okej att lämna min kläder här i 24 timmar, ingen annan behöver ju maskinerna eller torkrummet" är väl ungefär i dom banorna ja klurar. De va fullt av grejer där i morse när ja gick ner för att starta första omgången. Och vi kan väl säga så här, dom är fortfarande kvar. Okej, att man glömmer bort de och missar på en timme eller två, de kan ja köpa men när man lämnar TVÅ maskiner tvätt över en natt så kan man ju fundera över va som hänt. Sen kan ja väl inte påstå att de roligaste ja vet är att pilla i andra människors tvätt, även om den är ren. Nä usch. (En liten fotnot här, killen hade huuuuuuur många kallingar som helst i tvätten så man skulle ju tycka att han börja sakna dom när han skulle byta, men å andra sidan kanske han hade ett gäng till som va rena, man vet ju aldrig.)

Eftermiddan fortsätter, ja ska bjuda Stina på Po-Plättar i kväll, hon va ju så snäll och bjöd ja på korv och pomme i måndags och då kröp de fram att hon inte äte plättar på länge så ja sa att ja skulle fixa de. Krockade bara lite me min resa till Falköping för att spana in Malins nya lägenhet, men de löser sig. =)
Även morgondagen bjuder på äventyr. Har en studdiedate me Anna och eventiellt Louise på biblioteket och sen ska ja och Sara på Österängen och storhandla på Willys där. De är en stoooooooor affär, tycker de är roligt att gå dit. Sen va väl planen som så att sitta hemma och läsa den där rackarns boken men blev just bjuden på filmkväll i Emelies nya lägenhet och de kan man ju inte tacka nej till så de ska bli jätte roligt att se den. Även super kul att hon flytta lite närmare, blir lite lättare att umgås då.

Mer tro ja inte att de blev. Ska förbereda inför plättgräddningen, Stina trodde hon skulle sluta just innan fyra i hennes senaste meddelande så min plan va att hon skulle komma till ett dukat bord. Vi få väl se om ja lyckas..=)

Ha de!

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är så gullig du Elin!