måndag 8 september 2008

en Maxad helg

Snacka om rolig helg ja vare me om nu. Ha gjort så mycke som ja aldrig gjort förrut och de tillsammans me trevliga människor, de kan väl inte bli så mycke bättre, eller? Kan ju ta allt från början så de bli nån sorts sturktur på de hela. Fredagen inleddes me ett tappert, ja för att inte säga mycket tappert, försök att skriva ner lite hemtenta frågor...fick ner några men de kunde gått bättre. (Är för den intresserade de ja borde hålla på me nu också men känner att de inte är nån idé, har noll och jätte lite motivation). Hur som hellst, tuffade me tåget till Skövde för att byta till en buss hem till Jennie och Micke. Anlände mitt i barnkalaset till Max. Urkul! Värsta söta pojken dom ha! Ja satt mestadels på golvet och va ett litet tillskott i leken me dom nya leksakerna. Analysen om vem av oss som hade mest kul kan vi lämna till sen.
De är nu som mina äventyr börjar...

Efter att alla gäster lämnat kalaset och Max ligger och sussa nanna så blir de actionäventyr för Elin och Jennie. Värsta kul! Vi väntade tills de blev riktigt mörkt och sen gick vi (iklädda rikligt me reflexer och varsin ficklampa, ingen vill väl bli överkörd?) en liten promenad till grannen - som odlar majs. Me oss på "utflyckten" hade vi också två påsar, på hemvägen va dom fyllda me majs. Elins första pallnings äventyr! Svinkul hade vi. För de första så va de ju kolsvart när vi släckt lamperna, såg inte ett piss, men vi plocka ändå. För de andra, när man släcker en lampa och de blir mörkt så ser man inte heller så bra vars man ställer fötterna och kan ju nämnas att på de andra fältet som vi besökte så va de ett rackarns förädiskt dike, men vi kom levande ut ur de också.

Lördagen inleddes me lite aktiv lek me Max och hans nya leksaker innan vi susade till stan för att göra de sista inköpen till kvällens kräftskiva. Det vill säga min första kräftskiva ever, vi hade inte så tur me vädret. De spöregnade konstant, va bara Max som va torr i sina galonisar, stövlar och regnjacka. En annan hade ju inte tänkt att de kunde va taskigt väder. Hur som helst, efter att vi "plastat in" uteplatsen me gröna fina pressäningar (som stavas hur, någon?) så va de ju i alla fall torrt där vi skulle äta. Vilken mat sen! Mycket gott måste ja säga men samtidigt jävligt mycke jobb för så lite mat! Åt inte så många kräftor för ja va inte så snabb på skala dom, men de fanns ju som tur va rätt så mycke annan mat så de gick inte alls nån nöd på mig. (Majsen va extremt god tycker ja..) Efter diverse tävlingar och lekar så gick en nöjd Elin mot sängen me ett orange-seger-sugrör som ja fick, inte för att ja vann nån lek utan för att ja...för att ja är ja helt enkelt..=)

Söndagen innebar hemgång och ett snabbfika hos Malin medan ja vänta på att tåget till Jönköping skulle gå. Goa bullar hade hon, de måste ja verkligen säga, inge fel på dom inte! Men blev ju bara en snabbis så de blev inte så mycke vettigt sagt där inte. Både ja och hon va väl en anings trötta efter föregående kvälls äventyr, på var sitt håll då, men ändå.

Tror att de va allt som va värt att berätta om helgens tillställningar. Ska ta och röja lite i köket, ha gjort fiskpinnar me hemma-mos till lunch och inte riktigt tage tag i de än.

Simma lugnt

1 kommentar:

Malin sa...

va du trött? det märkte jag inte av... =P