onsdag 25 juni 2008

Onsdagsledigt?

Yes box. Idag är ja ledig, från jobbet i alla fall. När ja kom ner och skulle äta lite frukost låg en lapp från mamma på bordet (ovanligt? -nej!) Ja och syster ha lite uppgifter att utföra idag. Och som sagt så är de inte allt för ovanligt. men tror nog allt att de ska gå klämma in en liten film eller nåt annat små trevligt också, de ta ju kanske inte hela dagen att avverka mamsens lista..

Händer inte så mycke nuför tiden..jobbar, äter och sover roligare än så har ja inte. Eller jo! Såg ju film igår "The Bucket List" kan varmt rekomenderas! Jätte mysig film, visst den handlar om cancer men ändå! Den va bra! Men om ja lix ska hålla på och rekomendera filmer så kan ja lika varmt rekomendera "My Life without Me" de kan fällas en och annan tår till den filmen men samtidigt är den så ruskigt bra att den kan man inte missa!

Ha även betala mycket existerande räkningar idag me lite mindre existerade pengar, man få ju inte lön förrän nästa månad.. surt! För nu finns de inte mycke pengar att röra sig me och de ska räcka till den 25 juli. Ibland förstå ja inte riktigt hur de är tänkt att man ska överleva på sommrarna som student.. på vintern också för den delen?! För de rör sig inte om mycke pengar man ha att röra sig me..de är inte roligast!

Hur som helst, kanske håller de på att va läge att ta tag i dagen..så man bli klar nångång. Hanna som ska va mitt stöd i utförandet av mamsens lista håller som bäst på att vakna till liv..så man kanske ska smida medan järnet är varmt så att säga.

Ha en bra dag!

lördag 21 juni 2008

Vad har hänt sen sist?

Känner att de är läge att göra en sorts sammanfattning av vad som händer här hemma. Och om man vill att de ska gå snabbt och smärtfritt så är de typ ingenting, ja jobbar ungefär konstant. Tycker de är jätte roligt att vara ledig nu i helgen faktiskt. Igår va de 150 års kalas för morfar och mormor och de va en trevlig tillställning. God mat, släkt och vänner är väl inte så tokigt. Tro födelsedags"barnen" va rätt nöjda, kan ju även tillägga att alla barnbarn som kunde närvara höll tal.

Senare under kvällen så blidde de middasbjudning hos mostra men ja va redan på en egen midda me lite old klassisar, alltid trevligt men de fick ett litet abrupt slut så vi få hoppas på ett bättre "partaj" nästa år. Ja avslutade då hur som helst kvällen hemma hos moster där vi "barn" spelade lite kubb och kort samtidigt som vi mumsade på en väldigt utsökt glassbomb.

Dagens plan är då att ta de lite lugnt och invänta nästa kalas. Papsen fyller nämligen 55 idag så då äre bara att fortsätta firandet me ungefär samma folk som under gårdagen, inte för att ja klaga, de är ett rätt så trevligt gäng. =)

Ska kanske ta och styra upp nån form av frukostätning och sen kanske ta en prommis tillsammans me den för närvarande sovande lillasystern som ligger här breve.

Fortsatt trevlig midsommar!

torsdag 12 juni 2008

Hemma!

Ja, då känner ja att de va dags för en liten snabb uppdatering om vad som hänt i värden sen sist. Efter bröllopet så va ja hemma i lägenheten och tok fixa, skulle hinna packa allt plus tvätta innan min buss till den kungliga huvudstaden gick. Och för att göra en lång historia kort så hann ja de. Tog därifrån tåget till Bollnäs där Helen hämtade upp mig och vi hade en trevlig dag på Järvzoo tillsammans me hennes systerdotter Elsa. Finns mycke roligt djur där. Bland annat mycke mycke närgångna ekorrar. Hur som helst.. Tisda morron beger vi oss norrut. De regnade HELA tiden! Fast å andra sidan gör de inte så mycke när man ska sitta i en bil hela dagen. De gick riktigt bra att köra och vi va hemma är vi fyra på eftermiddan. När ja steg in på mamsens jobb så kan man ju som säga att hon såg riktigt rolig ut. "Men va gör DU här?!" ÖVERRASKNING! Hela familjen blev som glatt överraskade och pappa sa att de numera stå 1-1 i överraskningar så vi få väl se om de bli nån fortsättning på den här tävlingen.

Igår va vi på lite äventyr till Arvids, Helen ha ju iofs vare där en gånng förr men då va de vinter så nu fick hon en chans att se de på sommarn. Åt lite mat och spana i dom stackars affärer som finns där. Och för att förekomma alla eventuella kommenatarer om att de inte är så rackarns mycke sommar här när de regnar och är typ 8 grader varmt så ha ja egentligen inge bra svar på de annat än att snart kommer värmen, de är ja helt övertygad om. Men en annan ska ju iofs börja jobba nästa vecka så de spela väl egentligen ingen större roll va de är för väder.

Känner att de är allt som hinns uppdateras just nu, ska ut på ett uppdrag strax och de är väl bäst att man är redo då de bär iväg.

Över och ut

söndag 8 juni 2008

Bröllop med äventyr

Nationaldagen firades me Linn på IKEA, handlade en gardinstång till mamsen (den ska bli kul att ha me sig på tåget sen...) Sen åts me midda på Linns "balkong" tillsammans me Emma, Riktigt god mat alltså, alla hets åt nästan. En trevlig kväll i gott sällskap. Kom i säng lite för sent bara me tanke på att de skulle bli en tidigmorgon dagen efter. Malins bröllop hägrade ju.

Trots den sena timmen kvällen innan så va ja pigg och kry när Sara hämta mig, vi brumma ut till Habo där lunch och the finishing touch fixades.Vi startade i god tid, gu vet vars vi skull va, men de va riktigt lätt att hitta till kyrkan personligen va ja kartläsare och Louise ansvarade för matsäcken. Vi va framme me en timme till godo. =) Men som vi sa så är de bättre att va tidig än sen, skulle ju inte sett så bra ut om vi rusade in i kyrkan bara precis efter Malin och Gustav. På tal om brudparet - dom va JÄTTE FINA! En annan fick ju kämpa för att inte börja böla. Hur som helst. Efter vigseln och några grattiskramar så bestämde vi oss för att i väntan på att tårtan skulle serveras göra en utflykt. Och de måste ja ju säga att de va himla trevligt! Hjo är en mycket fin stad! Me go glass dessutom! För att orka hela kvällen bestämde vi oss för att vila lite på en filt, att de råka bli på en kyrkogård tog vi ingen större notis till. Tydligen blev de en hel del konstiga blickar på dom tre tjejerna som hade picknik utanför Hjo kyrka.. men sånt som händer. =)
Väl tillbaka på festen så fick vi smörgåstårta till underhållningen och sen så bjöds de på tårta och kaka. Ja och Malin skålade i varsin kaka och de va så trevligt så. Kvällen avslutades me en diskret liten sång för brudparet (Karl den XII hade 100 000 man.....) framförda av brudens egna historietöntar och efter de så blev de en hemgång. Snacka om trött ja va i bilen men klara att hålla mig vaken hela vägen hem.

Steg upp med tuppen (även om de tog emot ganska ordentligt) och började tvätta. Hade tänkt att ja inte skulle behöva ta me mig så mycke skitiga kläder hem. Så ja ska nog ta och styra upp ett byte i tvättmaskinen strax, håller mog på va dags.

Uppdatering om veckas övriga äventyr kommer väl som dom sker...=)

torsdag 5 juni 2008

Tenta och sommarlov

Nuså va den sista tentan avklarad och de borde ha gått bra. Han hade inte ändrat mycke sen förra tentan och de va väl som de vi hade plugga på allihopa så ja kan tänka mig att de blev ett bra resultat för de flesta som gick upp. För att fira detta så gick ja ner på stan och köpte Camilla Läckbergs nya bok. Ska riktigt njuta av den i helgen. =) Ska ju också på bröllop så imorn bär de ut till A6 för att investera i en present. Måste också investera lite saker till mamsen på IKEA så de blir nog en trevlig dag.

Så till hela orsaken till inlägget. Ja hoppas att ja kan få ett svar på frågan VARFÖR människor av den manligaarten har ett sånt extremt behöv att ha sockar (gärna så fula som möjligt, helst tubsockar me en töntig röd rand längst upp) i sandalerna tillsammans me shorts. En sak är om man har tennisskor, då kan ja köpa de men sandaler och shorts, min kräksreflex för uppror. De är ju inte bara en som ha de. Skulle vara mycket tacksom om de va nån som hade svaret på detta. Är de förprogramerat? Eller vars kommer detta ifrån? Tacksam för svar.

Då va de ute ur systemet. Sitter just och tuggar i mig spagetti och Bastuträsk korv, och de är gott! Lite för varmt ute för sån här mat egentligen men håller ju på att äta upp de som erbjuds. Mat är väl egentligen inte de största problemet, de är till frukost de kan bli en hel del lustiga kreationer, men ja håller mig mätt..De är de som räknas.

Tro ja måste läsa lite i min nya bok nu, de ha ja förtjäna.
Hej å Hå

onsdag 4 juni 2008

Nedräkningen har börjat

Tillbringade gårdagen ute i Habo hemma hos Louise, vi gick igenom allt inför tentan...de kändes rätt bra faktiskt. Va bara lite små saker som ja tänkte kolla lite på idag, ska göra de efter lunch så de blir nog bra. Passade även på att skaffa mig en kräftröd rygg, satt ute på deras altan och tänkte väl inte så mycke mer på de. Sönder brända skulderblad, jo tack de känns. Är inte alls lika farligt idag men de känns ju kan man väl som säga.

Ska äta lunch me Malin på skolan idag och säga hej då för hon dyker nog inte upp mer i Jönköping förrän till hösten, men om allt går som planerat så dyker hon upp hemma hos mig i augusti så de bli roligt. Sedan ska ja hem till Jennie och styra upp de sista i tentaplugget.

Va nog inte så mycke mer att rapportera här känner ja, kanske kommer på nåt sen och uppdaterar sen.

Ha en bra dag!

söndag 1 juni 2008

Sommarvärme och vätskebekymmer

De va utlovat sommarhetta i helgen, och de kom sommarhetta i helgen. TOK SKÖNT! De är nästan 25 grader i skuggan redan nu så de är trevligt. Ska bara styra upp lite saker sen iväg på ett varv runt Munksjön, för att starta dagen.

Helgen ha vare bra, kan ju försöka göra nån sorts sammanfattning för den som känner sig intresserad. Freda inleddes me studier tillsammans me Jennie, möttes på stan och satt på en uteservering och gick igenom lite anteckningar inför den rackarns tentan. Men eftersom de va marknad så va de ju en hel del annat att kika på också. Men samtidigt är ja rätt nöjd me våran insats. Spana in marknan lite och shoppa en schysst strandväska. Rusade till Sofiakyrkan för att närvara på Stinas examenscermoni. Åt glass på Piren för att fira och gick för att möta Malin på tåget. Vilket va försenat, men ja klaga väl inte så rackarns mycke, de va sol och varmt. När väl Malin dök upp blev de lite umgänge, både hemma och ute på stan. Vi prata om ditt och datt och ja hoppas att de va bra för Malin.

Igår umgicks ja me Jennie och Mikael typ hela dagen, gick på stan och låg på stranden för att avsluta tillsammans på RIX FM festival i Rådhusparken. Överlägset bäst va Brolle Jr och Linda Bengtzing, dom sjöng då iaf live och inte me playback. Dessutom ha dom ju i ärlighetes namn rätt så trallvänliga refränger. Tog en lugn öl på Sir Simons och när övriga sällskapet gick hem så stannade ja och Linn kvar och surra en liten stund. Trevligt att dansa av sig lite också när vi halka in på dansgolvet så spelades de 60 tals klassiker och ingen va nog lyckligare än ja då, fy rackarns va roligt de va att dansa till de! Sen så blev de lite sämre musik men de funka de också. Är väl egentligen inte så kräsen när de väl kommer till.

Dagens plan är väl att strax ta varvet runt Munksjön, duscha och kika lite på tenta anteckningarna. Måste börja va lite mer seriös så att de här gå bra. Ta tag i de nu! Usch!

Ha de bra!