torsdag 28 augusti 2008

Historisk filosofi?

Ha under dagen ömsom tvättat ömsom försökt sätta mig in i våran hemtente-uppgift. Smaka på den här frågan " Vilket ontologiska antagande ligger till grund för all nutida vetenskap?" Ontologisk betyder, för den som inte riktigt är insatt i filosofins grundbegrepp, antagandet att världen existerar. Och de är bara den första av 10 lika ogreppbara frågor som vi ska hitta svaret på i vår literatur samt filosofera fritt till... De känns lite väl filosofiskt för en historiekurs, men de är väl bara att bita ihop och göra de. Ja satt me Louise ett tag på biblan idag och benade lite i de hela och de känns faktiskt lite bättre. Har hitta de mesta i boken men de handlar ju också om att förstå va man skriver så de inte bli en sörja av allt ihop. De är väl de som är ett litet bekymmer.

Hur som hellst. Nämnde ju tvätten också..tänkte bara fundera lite öppet och spontat (man kanske till och me kan kalla de att ja filosoferar??) över hur andra människor tänker i en tvättstuga. "De är helt okej att lämna min kläder här i 24 timmar, ingen annan behöver ju maskinerna eller torkrummet" är väl ungefär i dom banorna ja klurar. De va fullt av grejer där i morse när ja gick ner för att starta första omgången. Och vi kan väl säga så här, dom är fortfarande kvar. Okej, att man glömmer bort de och missar på en timme eller två, de kan ja köpa men när man lämnar TVÅ maskiner tvätt över en natt så kan man ju fundera över va som hänt. Sen kan ja väl inte påstå att de roligaste ja vet är att pilla i andra människors tvätt, även om den är ren. Nä usch. (En liten fotnot här, killen hade huuuuuuur många kallingar som helst i tvätten så man skulle ju tycka att han börja sakna dom när han skulle byta, men å andra sidan kanske han hade ett gäng till som va rena, man vet ju aldrig.)

Eftermiddan fortsätter, ja ska bjuda Stina på Po-Plättar i kväll, hon va ju så snäll och bjöd ja på korv och pomme i måndags och då kröp de fram att hon inte äte plättar på länge så ja sa att ja skulle fixa de. Krockade bara lite me min resa till Falköping för att spana in Malins nya lägenhet, men de löser sig. =)
Även morgondagen bjuder på äventyr. Har en studdiedate me Anna och eventiellt Louise på biblioteket och sen ska ja och Sara på Österängen och storhandla på Willys där. De är en stoooooooor affär, tycker de är roligt att gå dit. Sen va väl planen som så att sitta hemma och läsa den där rackarns boken men blev just bjuden på filmkväll i Emelies nya lägenhet och de kan man ju inte tacka nej till så de ska bli jätte roligt att se den. Även super kul att hon flytta lite närmare, blir lite lättare att umgås då.

Mer tro ja inte att de blev. Ska förbereda inför plättgräddningen, Stina trodde hon skulle sluta just innan fyra i hennes senaste meddelande så min plan va att hon skulle komma till ett dukat bord. Vi få väl se om ja lyckas..=)

Ha de!

söndag 24 augusti 2008

Vilken vecka...

Har numera befunnit mig i ett stadie av allmänt mycke snor och andra småfel som dyker upp i samband me en förkylning i två dagar. Passade på att skaffa mig förkylningsbacilusken när vi va i Huskvarna i fredags och spana på Takida. Och trots de blev lite negativa sviter av de hela så va de en mycket trevlig kväll! Träffa Stinas kompisar Elina och Dan. Nice people, de måste ja säga. Dan va snäll och skjutsa oss så de blev inget som helst tjorv och väntande på bussar och sånt så tummen upp åt han. Blev även en "nattmacka" på Max och de är här man säger att världen är bra liten, för de är den..hur som helst, när vi sitter där och mumsar som bäst va klkiver inte in genom dörrn då? JO, tre Malåbor. Lite otippat att man ska möta dom halv två en lördamorron på Max i Jönköping. Men lite humor ändå.

Annars ha de väl inte vare så mycke action i helgen, veckan däremot ha väl vare fartfyld och underhållande. Vill väl inte påstå att ja skulle kunna orka en till men den ha vare ritkigt bra ändå. Enda negativa är väl att ja känner lite press nu me skolan, ha inte fått tag i all kurslitteratur än, den är SLUT på alla sidor på internet så ja måste nog masa mig ner på Akademiebokhandeln imorn och köpa den sista boken, även om den är typ 250 kroner dyrare där. Men nöden har väl ingen lag, de är väl så man få lov att tänka. Man få ju lön i morn så de bli nog bra ändå...

Känner att de inte blev ett sånt livat inlägg men ja är lite avslagen pågrund av allt snor. De kan verkligen ta fram de värsta hos folk. Däremot så kommer SnällStina hit ochs ka bjuda på varmoboy för att kurera mig lite, de ska bli gott. Ja som iofs just ha äte midda men de löser sig väl, man ha väl två magar? En mat-mage och en fika-mage? =) Gjorde kycklingwook me nudlar och tyckte att ja verkligen tog i ordentligt me kryddningen, men inte då...kanske blir värre sen när ja äter matlådan och inte är lika förkyld..man vet ju aldrig.

Över och Ut för nu

torsdag 21 augusti 2008

Kursstart....

Johoda, nu började verkligeheten. Typ som en kalldusch så kom en rad me uppgifter och böcker som ska läsas...har inte ens köpt dom än och de ska va uppstyrt snart...usch usch usch.. Men ja måste ju säga att de va riktigt roligt att träffa "klassen" igen. Dom flesta var sig lik och de va roligt. Ha redan hunne ta en lunch me Malin och Louise. Prata lite c-uppsats och annat "viktigt" som kan behöva diskuteras efter ett sommarlov.

Igårkväll blev de utgång med overallerna...rätt trevligt ändå, de va ja Malin, Stina och Linn. Satt och surra och hade de allmänt trevligt före vi visade världen våra konstverk till byxor - en grön, en gul och en röd. De va roligt. Va hemma lagom till klockan två och la mig i sängen, somna typ handlöst och drömde en konstant mardröm till väckarn ringde. Ha dessutom nackspärr, inte en så bra start på dagen men den har väl som artat sig lite nu ändå. De sista ja prata me Stina om va att hon promota tanken om overall ikväll också...vi få väl se, prata lite snabbt me Mia nu i korridoren och hon tyckte de va en bra idé..kan ingen tycka som jag?

Sitter på skolan nu och klurar på att de kanske inte skulle va så dumt om man pallrade sig hemåt och gjorde nåt vettigt av sitt liv...kanske beställde kurslitteratur, va vet ja.

Håll till godo...

måndag 18 augusti 2008

Tillbaka i Jönköping

Ja, då är man tillbaka i verkligheten. De gick rackarns fort måste ja säga, både sommarn och att komma tillbaka i rutiner här hemma i lägenheten. Anlände fredakväll, några minuter försenat, till ett tryckande varmt Jönköping. De va precis som att gå emot en vägg, inte trevligt när man ska gå hem me typ 750 kg packning. Träffade ett gäng utbytesstudenter som frågade efter vägen till högskolan eller närmaste "check point" en av dom va från Afrika och frågade om de fanns nån buss och ja sa att de är så nära till skolan så de finns ingen. De va då de hände..kommentaren som har roat hela helgen kom: "Is okaj, ajm from Africa I can karri" (gjorde ett tappert försök där att stava som han prata men ja vet inte om de blev så bra, använd fantasin!) sen slänger han upp en av väskorna på axeln och så går vi. Underhållande tyckte ja.

Fasan som ha hade över att de skulle se ut som en mindre naturkatastrof hemma hos mig gnagde iofs i mig hela tiden som ja gick hem. Och hade ett mindre ångestanfall när ja låste upp dörren. Hör och häpna sen, de va inte så farligt! Vem de nu va så hade personen/personerna städat ganska ordentligt efter sig. Inga berg av damm och inte heller ett tjockt lager på hyllorna runt om lägenheten, ja blev som nöjd..De räddade i princip hela kvällen. De va skönt. Blev en tidig kväll och sen satte städpatrullen igång tidigt lärdamorgon. Putsa fönster och dammsög fixa tvättid och lite annat pyssel.

Linn och Stina hälsade på på kvällen och vi satt och surra, dela "en" flaska vin och gick på kåren och dansade loss lite, de va en trevlig kväll. Stina ha lagt ut lite bilder på sin sida som beskriver kvällen i fråga. Ha kika på dom och de va inte allt för farligt. =)

Just nu tvättas de för fullt, väntar på att torktumlaren ska bli klar, ska ut på stan ett varv sen och göra lite ärenden och avsluta kvällen me att leka me Jennie. Ska bli riktig kul att träffa hon igen, de va ju et tag sen.. som me alla andra typ..

Nu fortsätter uppstyrningen av lägenheten, ha de!

måndag 11 augusti 2008

Uppstyrning

VA FAN?! Nu bli ja ju upprörd! Ha skrive en bra bit och så försvinner allt bara. SUR! Hur som hellst så ska ja väl göra ett försök att återskapa de. Inledde me nåt vitsigt om att vi vare utan internet i typ en vecka på grund av åsknedslag. De ha verkligen dåna på ordentligt under den gångna veckan. Detta ha haft olika effekt på familjemedlemmarna. Vissa ha haft mer internetabstinens än andra. Ja tycker de ha gått ganska bra om ja ska va ärlig..de är ju bara lite trist att de inte finns så rackarns mycke att göra när de dåna som värst.

Vidare hade ja skrive nåt om att ja just precis boka klart alla biljetter till återresan mot Jönköping. Inleder me flyg och avslutar me buss. Kommer att vara framme omkring 18 där på kvällskvisten om ingenting skiter sig, men de få vi ju hoppas att de inte gör. Har ett litet ångestmoln som hänger och dinglar över mitt huvud och de är ju hur de se ut, ja tro ju inte att dom flitiga byggjobabrna ha städa så mycke så de är väl de första man få ta och göra när man kommer hem...

Sitter även och taggar inför ett tandläkarbesök som ja snart ska susa iväg på. Woho...inte så brutalt roligt men ska de göras så ska de göras. Är ju iofs inte rädd för de och tycker inte att de är så rackarns farligt egentligen men man kunde ju göra nåt mer vettigt me sin tid och kanske framför allt sina pengar...

Veckans schema se då ut så här (de är inte så svårt):
månda - tandis
tisda - inventera på blomster
onsda - jobba på skoaffärn
torsda - packa för brinnande livet
freda - susa iväg

Inte så rackarns knepigt inte, de känns bra. Ska gå och borsta tänderna nu så man inte behöver skämmas när man öppna mun. De är som bäst så...=)

Ha de!