tisdag 29 april 2008

"Rackarns rabarber"

Lillasyster har anlänt. Mötte hon på stationen i kjol och solbriller. "Rackarns rabarber va du steker!" Va kommentaren från syster. Hon å andra sidan som befunnit sig i vinterkyla bara några timmar innan hade lite mer kläder på sig och höll som sig bör på att svettas bort till en liten blöt fläck. Gick hem till mig och hon tog en dusch, bytte till lite mer klimatanpassade kläder och åkte buss hem till Jennie som bjöd på lunch. (Fick även me oss all överbliven mat eftersom Jennie ska hem till Göteborg imorn). Till efterrätt bjöd systeryster på glass som vi satt på stranden och mumsade. De va inte så rackarns tråkigt de inte.

Så ärtig och väluppfostrad min lillasyster är så fråga hon om de va nåt hon skulle ta me sig hemifrån nu när hon kom och de enda, och nu menar ja verkligen de enda, ja kunde komma på va: FALUKORV. Ord kan inte beskriva hur mycke ja sakna Falukorven hemma. Här nere i söder finns bara nån taskig plast kopia som ja i absolut största nödfall kan tänka mig tugga i mig, men då snacka vi svältgränsen! Och lillasyster kan man lita på. Med sig i bagaget fanns en Toppchark. Ja ha äte korvmacker hela kvällen! "Rackarns rabarber va gott!" Till lunch imorn: korv, ägg och potatis. En klassiker hem ifrån som kommer att avnjutas med ett glas kall mjölk. Går inte beskriva..men de är gott.

Tog även me mig systern på ett äventyr efter hon vila lite midda. En promis upp till Stadsparken och kika på djuren i naturen som erbjuds där. Vi spanade på lite söta "bäää" och "määä" bebisar och ett lamadjur av nåt slag. Lillasyster lekte naturfotograf och fångade dovhjortar på bild "i dess naturliga miljö, heeelt utan stängsel" tyckte ja va lite humor.

Ha nån låtsas opponering imorn på skolan som tar hela förmiddan, fattar egentligen inte poängen me de hela men ja gör bara som ja blir tillsagd och går dit få vi sa va som händer och fötter, sen se vi väl va systern ha för planer. Misstänker att hon sitter i soffan och aktivt smider planer på aktiviter, när hon inte är djupt försjunken i husfruarnas äventyr. Är bjuda på midda i Dalvik hos Linn på kvällen men de är väl de enda som är säkert.

Klart slut - varulvs tjut

söndag 27 april 2008

Dagen efter och de är en Pigg Elin

Vätskebalansen i kroppen va, inte helt överraskande, en aningens ur fas imorse när ja slo upp ögona..Men två alvedon och två timmars sömn senare så va de inte längre ett problem..=) Ha mått som en prinsessa hela dagen. Vilket ja inte är helt otacksam för. De är trevligt. Klurar lite på att antingen bli man tåligare och tåligare eller så förnuftigare och förnuftigare..frågan är vilket..=) Ja ha inte tänkt ha nån vidare analys av den frågan bara acceptera att dom senaste gångerna ha man klarat sig rätt bra.

Ingen sol ute idag men ändå en rätt så trevlig temperatur så en prommis ha också avverkats, de va riktigt skönt. På vägen hem inhandlades en påse godis som med gott samvete ska avnjutas i soffan under filten sen ikväll. Ska också bli trevligt.

Igårkväll när ja gick hem hade ja ju en väldigt klurig plan på va ja skulle uttrycka i skrift här idag men som så många andra gånger så försvinner dom kluraiga planerna i takt med att alkoholhalten i blodet sjunker. Vilket ja i och för sig kan va lite tacksam över.

För att hoppa till nåt helt annat så kommer Lillasysteryster hit på tisda, ska stanna nästan en hel vecka. Rackarns va roligt de kan bli. De är ju dessutom Valborg så nåt spännande måste man väl hitta på.

Nä, nu lockar den tidigare nämnda godispåsen allt för mycke. Ha en bra sönda folket!

lördag 26 april 2008

Sol, vind och Piggelin

Så som planen löd under gårdagen så har lunch just inutits hemma hos Sara. Lasange! Gott! De dracks även ett glas vin och åts en portion glass. Trevligt! Ja inledde även dagen me att hämta cykeln på skolan och gå runt Munksjön, känner att lite nytti måste man va och när de är så otroligt bra väder ute så måste man ju passa på. Inte sitta inne och söla. Dock bli de att va inne nu en stund innan "the-get-together" på Sesamhuset, måste nog vila lite och måste definitivt diska undan lite. Ha fått samla sig lite i diskhon...obra Elin, ta tag i de!

Mitt enda uppdrag till ikväll hemma hos Emma är att komma ihåg dom där rackarns Piggelin glassarna som husalerar i min frys. Och ja hoppas intensivt att de inte kommer att bli mig övermäktigt. Men utan Piggelin inget party så de är bäst för mig att dom kommer me. =)

Läste på den äventyrliga lillasysterns resedagbok att dom skulle kika på We Will Rock You-musikalen i veckan och blev akut avundsjuk! Den är jätte bra ju! Måste nog poppa lite Queen nu när ja tar tag i saker och ting, kanske går lite bättre då. Ha även ladda kameran så den kanske man skull försöka komma ihåg också. Föreviga kvällen lite, sånt skada ju inte.

Rapport om hur kvällen urartade dyker väl upp så småningom för den som är intresserad...=)

Fredagsfika eller nåt annat fiffigt

De blev även idag ett fredagsfika. (Fast säg vilken dag de inte bli de....) Ha inte haft så brutalt givande seminarier idag. De första dög väl. De andra spenderades genom att spela spel me Kristofer och hitta på roliga lekar som man kunde göra, i stället för att lyssna på den där lite halv (läs hel) tråkiga tanten. De hela urartade självklart och Elin kvävde effektivt ett skrattanfall och försökte se intresserad ut av Konflikthantering.

Så som plannerat mötte Linn upp i snurrdörren på HLK och vi gick ut på stan. Ja investerade i en telelur och inte så mycke mer, men ja är nöjd. Ha spendera senaste två timmarna me att förstå mig på makapären och hur pilla in ett X antal väl valda låtar. De blev nog bra. Fast å andra sidan förde de mig rakt i armarna på *PLING* dagens I-lands problem: Vad ska man ha för ringsignal? Ja vill ju gärna höra att de ringer men samtidigt vill ja inte att de ska låta som om man håller på ta ihjäl nån stackars liten oskyldig kaninunge (eller nåt annat gräsligt). Ha gjort en del tester nu ikväll och vi få väl se om de funkar.

Måste ju även gladeligen meddela att idag togs nog årets hitentills klokaste beslut. Under tidigare nämnda stads vandring me Linn kom hon me förslaget att vi kan ju äta tillsammans ikväll. Jag blev som alltid när de kommer till mat helt överlycklig. Men de va inte de som va årets idé utan de är i nästa sekund som Linn säger: "jag har en grill, vi kan ju grilla" och de va precis där som priset för bästa idé delades ut till Linn. Fy rackarns så gott de va! Extra gott enbart för att de är första gången. Helt enkelt jätte mumsigt. Vistelsen på Dalvik avslutades me en chipspåse och filmen: Guldkompassen, som uppfyllde alla mina krav och lämnade mig wanting more.

Morgondagen spenderas i hemmet, lunch hos Sara (återigen matfixeringen..) och sen avslutas kvällen me Linn och Emma på nåt partaj. Kan bli intressant.

Nu sova lite tro ja, tjo och tjim.

torsdag 24 april 2008

Nu jäklar i min lilla låda

Ja är vanligtvis väldigt tålmodig, kan ha överseende me de mesta men även jag har en gräns. Ha vare en väldigt händelserik tid och ja ha gjort mitt bästa för att hålla la Familia underrättad men baske mig så ville inte min annars så vänliga blogg publicera de och allt gick åt skogen och ja prova i fyra dagar. Så nu gör ja revolution och skiter i den. Malin tipsa om den där så ja gör ett försök och se om den funkar.

Greenpeace leken förra veckan va tillbelåtenhet, de va riktigt trevligt, enda bekymret va väl egentligen att ja inte fick säga så mycke som ja hade vilja. Men men, de är sånt som händer. De ja egentligen skulle berätta om va överraskningsmomentet som min kära mor och framför allt far drog på mig i veckan...

Ja sitter i min egen lilla värld hemma hos Jennie iförrgår och tar de allmänt piano, ha hjälpt hon göra köttbullar (hennes mål med våren är att va KUNG på köttbullar så de blir typ provsmakning en gång i veckan, inte för att ja klaga..) och börjar väl tycka att de är dags att dra sig hemåt. Spanar på telefonen och ser till min förskräckelse en massa missade samtal av både mamsen och papsen. Första tanken i ett sånt läge är ju att nåt hemskt har hänt. Jag ringer i förtvivlan till pappa och han säger att ja måste skynda mig till den Libanesiske restaurangen på min gata för de är nån Sam som ha lämnat nåt där till mig. Varje sund människa här ställer ju följdfrågan - VAD?! Men de sa sig pappa inte veta så ja rusar ut från Jennie, säger hej då av bara farten och cyklar som en blådåre genom HEEELA stan.
De här me vältränad va länge sen så ja flåsa som en galning in på restaurangen och klura intensivt på va de kunde vara (hade även under cykelturen ringt mamma och försökt pressa hon på information men de gick inte..) Och vem sitter som ett flinande fån vid ett bord där? Jo, pappa! Själklart blir ja helt paff! Och väldigt glad. Papsen ha flyge ner till Gbg och köpt en bil och tänkte att man måste ju hälsa på dottern sin då man är i rätt landsända..=) Vilket mer än något uppskattades! Fick provköra bilen lite och nån annan som laga mat åt mig. Mycket roligt! Så i morse börja pappa hemresan efter ett mycke uppskattat besök här.

Jennie ha äte köttfärspaj här och nu sitter ja och klurar på om man skull ta en prommis i de fruktansvärt fina väder som infinner sig här i Jönköping. Nu då ja ha styrt upp min vardagsverksamhet lite. De kanske man skull roa sig me innan man ska sussa nanna. I morrn bli de ju seminarie hela dagen och sen umgänge me Linn.

Så blidde de.

Håll till godo!