tisdag 31 mars 2009

Vardagen är tillbaka

Då had man hunne både va hem och sno om tillbakas till Jönköping. Och tåget va i tid både upp och ner, de va till och me tidigt till Bastuträsk så pappa hade inte komme! Otippat där, nu rörde de sig om tio minuter, men ändå. De blev en mycket lugn vecka, actionen låg som på is och laddade inför helgen. Hann va om och hälsa på hos både morfars och Yvonne, mycket trevligt. Fick till och me leka av mig lite me Arvid, även om de förmodligen va jag som hade roligast...fast han hade ju "tinat upp lite" där till på slutet så då fick ja till och me ett litet leende.. Men snacka om att pojken räserväxer. Nästa gång ja är hemma är han väl ute och provkör moppen. :)

Och VM-tillställningen i backen va då inte fy skam heller. Måste säga att de va riktigt spännande att kika på, även om man inte är så där grymt insatt. Men med bra väder och trevligt sällskap så kommer man långt. Sen va de ju lite actionfyllt att se när dom körde. De va även ett lopp me bara tjejer, men de va nästan lite mesigt, inte för att jag skulle gjort de så mycke bättre själv, men skillnaden va stor. Partajj och balluns på kvällen, mycket trevligt! Träffa en hel del bekant folk och de är väl de som är hela grejen.

Tuffade tillbakas me tåget på söndakväll och gick i princip direkt på föreläsning på månda när ja komme ner. De va inte värt de. Snacka om trist föreläsning, men samtidigt obligatoriskt och ja är väl inte så intresserad av att måsta ta igen med en inlämningsuppgift. På tal om uppgifter så borde ja ta tummen ur och skriva den som ska va inne nu på torsda, har ju inte vare så aktiv i skolan nu då ja vare hemma, men de kunde ju kanske vare värre...:)

Hörs vi då?

måndag 23 mars 2009

Hemgång

Wiehow! I eftermidda bär de av hemåt igen. Ska bli skönt! Ha däremot inte packa ner nånting, va precis ner i källarn och hämta upp väskan, de löser sig..=) Helgen ha vare mycket trevlig. I lördags hade vi en liten "get -together" och sa hej då till Emelie som flyttar nästa vecka. Tacos är sällan fel alltså. Sen provade jag mina vingar som efterrätts ansvarig, och ja måste säga att de blev inte alls tokigt! Bakade en mycket trevlig Chokladpaj. För den intresserade är receptet som följer:

Pajdeg:

125 g smör

1¾ dl florsocker
½ nypa salt
4¼ dl vetemjöl
2 äggulor
2 msk kall mjölk eller vatten


Kör smör, socker och salt till en smet och tillsätt sedan mjölet och äggulorna. När blandningen har gått ihop och ser ut som brödsmulor tillsätter man mjölken eller vattnet. Klappa och arbeta samman degen till en boll. Pudra den med mjöl och forma den till en stor, kort och fet korv. Slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 1 timme.
Tryck sedan ut degen i en pajform och grädda det i 15 minuter i 180 º.


Chokladkrämen:

3dl vispgrädde
2 strukna msk strösocker
en pytteliten nypa salt
115g smör
500g blockchoklad av bästa kvalitet, i bitar
1dl mjölk
kakaopulver att pudra med
Häll grädde, socker och en nypa salt i en kastrull och koka upp. Så snart det börjar koka tar man kastrullen från värmen och tillsätter smör och choklad. Rör tills allt har smält. Låt blandningen svalna lite, häll sedan i den kalla mjölken och rör tills smeten är slät och blank. Ibland skär sig smeten. Låt den i så fall svalna lite till och vispa i lite mer kall mjölk tills smeten är slät. Skrapa ner all smet i det gräddade och avsvalnade pajskalet med en slickepott. Skaka pajen för att jämna ut fyllningen och låt den svalna i 1-2 timmar tills pajen är rumstempererad. Pudra med kakaopulver.

Kan jag varmt rekomendera, tydligen gjorde den sig mycket mycket bra till kaffe, men vad vet jag, bara ett rykte ja hörde på tillställningen. :) De är inte fel att dricka apelsin juice till heller, de kan jag däremot gå i god för.

Söndagen tillbringades i princip nonstop i Theresias soffa, den är inte stor men naggande god. Va på väg hem flera flera gånger, men orkade inte. I nyhetspausen i Beck så tog jag mig äntligen i kragen och gick hem, somnade i princip direkt. Bra skit de där. :)

Ska ta tag i packningen nu så jag är redo för en hemfärd. TJOHO!

Hörs vi?

måndag 16 mars 2009

Svacka

Så, haft en ordentlig svacka i ren allmänhet. Vare sjuk och krasslig och inte riktigt vare på topp alls, håller däremot på att komma igen. Ska hem på en vecka och de ska bli riktigt skönt. Hade även tänkt va super effektiv efter skolan idag, "tog igen mig" på soffan i en och en halv timme, givande där Elin..få försöka styra upp studierna nu efter middan. Tänkte aktivt göra korv stroganoff men hittade lite annat smått och gott i kylen som måste ätas upp först. Stroganoffen får avvakta tills imorrn.

Kan väl berätta en rolig episod som inträffade i helgen. Har under hela hösten haft linser som man kan sova, vilket ha vare kalasbra! Men nu när ja vare snorig och allmänt förkyld så ska man ju inte ha nåt i ögat så i lördags morse när ja steg upp höll ja brutalt på slå ihjäl mig, såg inte ett piss. Hade även glömt bort att ta på mig glasögonen. Snacka om att man är ett vanedjur.

Annars blire hockey ikväll tänkte ja, ska intensiv heja fram SAIK till en liten seger ikväll, skulle inte va så tokigt.

Hörs vi då?

måndag 2 mars 2009

Inte som förr..

Ibland finns det inte ord för vad man känner.
Jag kommer hem.
Det blir bäst så.
Vi ses!