torsdag 25 september 2008

Lite halv-ont-i-magen, ja

USCH! Skicka precis in bägge hemtentorna.......kan väl inte påstå att ja vare 100% engagerad, de är inte bra. Skulle behöva en pick-me-up, men har ingen bra just nu, bara ett alterativ att stryka kläderna som ja tvätta igår, hjälper inte. USCH!

onsdag 24 september 2008

Motivationen kom tillbaka!

Lågvattenmärket är nått för denna gången. Har noll energi till att göra nåt skolarbete känns de som. Ha sutte nu ikväll och försökt få ner de sista på hemtentan som ska in på freda...vet inte riktigt allt mest va de blev skrivet men få läsa igenom de imorn och redigera bort allt flumm...För att sen ta tag i den andra hemtentan som ligger och skräpar...usch, vars tog all motivation till skolan vägen? Kan de va så att den blev uppslukad av dom hemska teoribildningarna som vi ha skrive om, de är faktiskt inte helt omöjligt.

Hur som helst, en bra sak som ha blive dom här senaste dagarna är att ja är inne "in tha zooone" som en kär vän skulle säga, ja motionerar varje dag och går på gymmet vid ett flertal tillfällen och tro de eller ej men de är snuskigt roligt! Speciellt när man ser lite resultat. Sen kan ja ju inte tala nog varmt om boxning, snacka om en trevlig sport! All eventuell agg man har inne i kroppen försvinner ut genom ett par hårda slag. Igår gick de även rätt villt till, efter ett litet missförstånd mellan ja och min buddie så fick hon in en klockren spark i ljumsken (eller stavas de jumsken??) tyckte ja va lite humor så ja ha ett trevligt litet blåmärke där. Men ja, nu när ja lix är inne i tränings fasen. Har en liten fundering...klurar lite mest i allmänhet hur folk tänker när dom väljer skor till gymmet. Under vårt pass i söndags, tro ja de va, så såg ja: kvinna ~17 år springa på löpbandet i bara sockar, kvinna ~17 springa bervid i Converse. Hur klokt är de på en skala? Är inte hela grejen me joggingskor att dom ska arbeta som stötdämpare? Vidare såg ja ett flertal herrar/män/pojkar i bara sockar eller flipflop, what's the point? Okej, om man inte ska springa på nåt löpband att man inte har löparskor men flipflip?! Ja va mycket uppslukad av detta ämne hela tiden vi träna, spanade på allas fötter för att se vilken "grupp" dom tillhörde.

Detta om detta, hade inte så mycke mer vettigt att tillföra den här debatten, om man överhuvudtaget kan kalla den de. Tro ja ska ta och borsta mina tänder och krypa ner under täcket...tänkte slå på stort och ta sovmorron imorn, ha stige upp och mött Theresia klcokan sju för att gå runt Munksjön men de gick inte imorn så ja ska "sova ut" lite.

Över och Ut för Nu

torsdag 11 september 2008

uppe me tuppen

Klockan är nio och ja ha redan hunne: tvätta två maskiner tvätt, gått ett varv runt Munksjön, äta frukost och ska börja diska bort här i köket nu. Är rätt nöjd me min prestation hittills. Ser ut att bli en lovande dag efter två halv taskiga. Igår gick de iofs ganska bra me studierna och sen på Ki-jympan trodde ja att ledaren (en ståltant typ) skulle döda mig. Så här äre, ja ha inte världens bästa öga-hand-fot kordination och när hon helt plötsligt bara byter rörelse UTAN att säga till och så ser ja de blir ja ju självklart apstressad och de blir jätte jätte fel. Sen när ja precis nästan fått till de så BYTER HON IGEN! Och så gjorde hon heeela tiden, inte bara ja som såg all mänt förrvirad ut där ett tag, de kändes iofs skönt att inte va ensam och vilsen.

Dagen idag går ut på, tvätt och allmän uppstyrning i hemmet nu på förmiddan sen grupparbete på eftermiddan, hoppas verkligen att de blir bra de för ja är lite osäker på om ja gjort rätt..de va en knepig bok de handlade om. Hur som helst, sen ska ja fika hemma hos Karro. Ska bli mycket mycket trevligt att se hur hon bor. Sen är de ju också roligt att prata me nån annan än alla dom som man träffar varje dag så där. Sen att hon är hemifrån gör ju egentligen inte nåt heller. =0) Haha, rolig gubbe de där blev

Hade som inte så mycke mer just nu, ville bara glänsa me allt som ha hunne me nu på morron, de blir även en prommis samma tid imorn på morron. Känns rätt bra att börja dagen me ett varv runt Munken, man kommer som igång lite.

Nä, nu bli de att spana om dom sista två tvättarna är klara så är de bara att torka allt kvar.

Simma lugnt

onsdag 10 september 2008

hoppas på bättre tider

De va verkligen en inte så bra dga igår. Hade iofs ganska bra föreläsningar, men de va första dagen på typ hundra år som vi va i skolan heeeeela dagen. De sätter sina spår. De gick allmänt segt och va rätt omotiverad överlag, vi fick till och me en ny gruppuppgift som skulle göras till på månda. Och då trodde jag i ärlighetens namn att ja skulle bryta ihop, han tycker alltså att vi inte har tillräckligt med saker att göra?!

För att liva upp stämmningen lite så ringde ja till Stina, de va nämligen bestämt att vi skulle besöka den rätt så trevliga hamburger restaurangen MAX. Inte äte hamburgare på tusen år kändes de som när vi fattade beslutet. Kan ju säga att de såg ja fram emot. Rog räser cyklarna och trampade iväg, eller inte så mycke trampade som rullade är ju typ nerför hela vägen, hur som hellst. Ja blev ju rackarns småbesviken. När ja äter på McD så förväntar ja mig nästan att pommen ska va lite halv ljummen och mjuk men inte på MAX! Sen förväntar ja mig också att när man beställer en extra stor pomme att man ska få lite mer än bara fem-sex extra. Blev i ärlighetens namn lite besviken där. De måste ja erkänna. Fast ja blev ju mätt och de är väl återigen de som är poängen. Cyklade hem på en översvämmad cykelbana, blev blöt om fötterna, de lilla som va bra me att va mätt i magen försvann i samma takt som man blev blötare om fötterna. Inte en bra dag!

Min enda egentliga ljusglimt igår, som inte lämnade mig lite halv besviken me mjuka pomme, va tillfredställelsen att få slåss lite. Ja och Emilie gick på boxning igår kväll och de är ett mycket trevligt och aktivt sätt att göra sig av me lite energi som är dålig. Och ja kan ju berätta att de gick super bra! Va inte som förra gången att ja väntade på döden efter 45 minuter utan den här gången va ja pigg och allert hela tiden, hade till och me kvar vatten i flaskan! Då blev jag ärligt imponerad av mig själv!

NU: Kläder på, dator me och så cykel till skolan. Ska sitta där heeeeela dagen, hade ja tänkt, få väl se va motivationen säger efter lunch men ja ska tappert försöka!

Ha de!

måndag 8 september 2008

en Maxad helg

Snacka om rolig helg ja vare me om nu. Ha gjort så mycke som ja aldrig gjort förrut och de tillsammans me trevliga människor, de kan väl inte bli så mycke bättre, eller? Kan ju ta allt från början så de bli nån sorts sturktur på de hela. Fredagen inleddes me ett tappert, ja för att inte säga mycket tappert, försök att skriva ner lite hemtenta frågor...fick ner några men de kunde gått bättre. (Är för den intresserade de ja borde hålla på me nu också men känner att de inte är nån idé, har noll och jätte lite motivation). Hur som hellst, tuffade me tåget till Skövde för att byta till en buss hem till Jennie och Micke. Anlände mitt i barnkalaset till Max. Urkul! Värsta söta pojken dom ha! Ja satt mestadels på golvet och va ett litet tillskott i leken me dom nya leksakerna. Analysen om vem av oss som hade mest kul kan vi lämna till sen.
De är nu som mina äventyr börjar...

Efter att alla gäster lämnat kalaset och Max ligger och sussa nanna så blir de actionäventyr för Elin och Jennie. Värsta kul! Vi väntade tills de blev riktigt mörkt och sen gick vi (iklädda rikligt me reflexer och varsin ficklampa, ingen vill väl bli överkörd?) en liten promenad till grannen - som odlar majs. Me oss på "utflyckten" hade vi också två påsar, på hemvägen va dom fyllda me majs. Elins första pallnings äventyr! Svinkul hade vi. För de första så va de ju kolsvart när vi släckt lamperna, såg inte ett piss, men vi plocka ändå. För de andra, när man släcker en lampa och de blir mörkt så ser man inte heller så bra vars man ställer fötterna och kan ju nämnas att på de andra fältet som vi besökte så va de ett rackarns förädiskt dike, men vi kom levande ut ur de också.

Lördagen inleddes me lite aktiv lek me Max och hans nya leksaker innan vi susade till stan för att göra de sista inköpen till kvällens kräftskiva. Det vill säga min första kräftskiva ever, vi hade inte så tur me vädret. De spöregnade konstant, va bara Max som va torr i sina galonisar, stövlar och regnjacka. En annan hade ju inte tänkt att de kunde va taskigt väder. Hur som helst, efter att vi "plastat in" uteplatsen me gröna fina pressäningar (som stavas hur, någon?) så va de ju i alla fall torrt där vi skulle äta. Vilken mat sen! Mycket gott måste ja säga men samtidigt jävligt mycke jobb för så lite mat! Åt inte så många kräftor för ja va inte så snabb på skala dom, men de fanns ju som tur va rätt så mycke annan mat så de gick inte alls nån nöd på mig. (Majsen va extremt god tycker ja..) Efter diverse tävlingar och lekar så gick en nöjd Elin mot sängen me ett orange-seger-sugrör som ja fick, inte för att ja vann nån lek utan för att ja...för att ja är ja helt enkelt..=)

Söndagen innebar hemgång och ett snabbfika hos Malin medan ja vänta på att tåget till Jönköping skulle gå. Goa bullar hade hon, de måste ja verkligen säga, inge fel på dom inte! Men blev ju bara en snabbis så de blev inte så mycke vettigt sagt där inte. Både ja och hon va väl en anings trötta efter föregående kvälls äventyr, på var sitt håll då, men ändå.

Tror att de va allt som va värt att berätta om helgens tillställningar. Ska ta och röja lite i köket, ha gjort fiskpinnar me hemma-mos till lunch och inte riktigt tage tag i de än.

Simma lugnt