tisdag 15 juli 2008

veckans lediga dag

Efter en sju slitiga arbetsdagar har ja nu veckans lediga dag, skönt. Sen är de ju bara sju dagar kvar tills nästa ledighet, inte skönt. Gårdagen va förmodligen världshistoriens längsta dag, den gick så fruktansvärt långsamt plus att ja va ruskigt trött också så de gjorde ju saken inte ett dugg bättre. Hade planer på att dricka kaffe på lunchen men ja hann inte för ja somna på soffan i fikarume i ställe, så de kan gå..

De va nog helgens äventyr som tog knäcken på mig. Först freda efter jobbet fara till Vindelgransele och paddla lite på Vindelälven och sen kom Anders, Niklas och Eva och då hade man ju inte hov att gå och lägga sig så de blev en tung morgon på lörda när vi skulle samlas till frukost inför tävlingen. En annan fick ju inte va me i år igen men de tog ja inte så hårt den här gången eftersom ja lix skulle iväg och jobba mitt i tävlingen. Så ja fick ju inte se den beryktade finalen där de har talats om både korrupt tävlingsledning och tjuvstarter.. Ja ska inte göra några som hellst uttalanden om detta men en andra plats i år igen.... Bastu på flotten och sällskapsspel i lilla huset tillsammans me tidigare nämnda och ytterligare tävlingsdeltagare avslutade kvällen, återigen lite för sent så ja va inte alls piggast på jobbet sönda morgon. Känns bättre och bättre att va ledig idag faktiskt.

Ha å andra sidan inga direkta planer på va som händer idag faktiskt, måste tydligen dammsuga lite i huset enligt moderns order men de är ju inte så rackarns betungande..klurar på att gå ut och gå en promenad och sen läsa nån trevlig bok, bara för att känna sig ledig de skulle ju inte va så tokigt. För ledig kan ja väl inte påstå att ja är så mycke, samtidigt så blir de ju en trevlig slant som kommer i kassan sen den 25:e så man ska väl inte klaga allt för mycke.

De enda som är är väl att de känns lite bittert att man inte hunne göra så mycke nu när man ändå ha vare hemma. Jobbar nästa helg och sen på lördakväll så är de dessutom släktträff från farmors sida så de blir att va där och va social, helgen efter de så är de ju i och för sig PDOL och då bli de väl ett besök där me lite vänner och bekanta men efter de så är de i princip att börja packa för att återvända ner till Jönköping, skolan och vardagen igen. Har, som kanske tidigare nämnts, lite ångest för att komma tillbaka. Är väl så att hyresvärden har bytt fönster i lägenheten och ja skulle väl kunna tänka mig att de ser ut som "hej kom och hjälp mig" me tanke på att de är ingen där som ha vare och städa. För inte tro ja dom plocka bort så mycke damm efter sig inte, men vi få väl se hur de se ut...

Nä, ska ta tag i dagens äventyr och styra upp dammsugningen och prommisen.

Ha de!

tisdag 8 juli 2008

Dåligt me skriverier

Kan ju inte påstå att man vare världsbäst på att klottra ner lite rader här. De va i ärlighetens namn ett bra tag sen, ska göra ett försök att att bättra mig. Men de är rackarns svårt när man jobbar så mycke. Hade kortdag idag och är till och me ledi imorn så ja vet inte alls riktigt va för slags äventyr ja ska hitta på. Men de löser sig väl, de tro ja nog.

I helgen så va de ju musik vid Malån, sommarens stora händelse i kommunen. en trevlig tillställning som för min del bjöd på ett gäng överraskningar. Eller, gäng och gäng, va väl kanske att ta i lite men en stor överraskning blev de då. Malin från Falköping skickade ett "bud" me en överraskning och de va den föredetta Combon som passerade via Malå när han skulle byta sida på Grönland. Lät komplecerat? Jo tack, de va de. Men riktigt roligt att se han. Överraskade hela familjen gjorde han också, mamma uppskattade de också för han "fick va me" i laget som ställde upp i den årliga byakampen och se på tusan så vann vi inte. Vinsten bestod av 100 Trisslotter. Dessa skrapades i söndagskväll men de gav inte så rackarns mycke till utdelning, dock en trevlig tillställning.

Ett annat äventyr blir de också nästa helg då de är drakbåtstävling i Vindelgransele så då ställer byn också upp me ett lag, ja ska inte va me för ja jobba eftermidda på kiosken men annars hade ja nog inte heller fått va me. Man är ju inte riktigt tillräckligt bra enligt teamleadern mamma.

Känner att de blir nog inte så mycke mer än de, ska ta en dusch och känna lugnet lite.
Ha de bra i sommarn!